Har jag en bra dag?

Galenskapen kräver enskildhet.

En Sanna kommenterade och hoppades att jag har en bra dag, något som fick mig att fundera på om jag har en bra dag.
Jag insåg då att jag inte riktigt vet vad som kännetecknar en bra dag för mig.
Att allt går som planerat?
En dag utan ångest?

Just i dag har det mesta gått som planerat hittills, men pessimist som jag är, så är min tanke givetvis att det är många timmar kvar då saker kan gå åt helvete. Jag vakade tidigt med huvudvärk, drack det så viktiga morgonkaffet och rökte några cigg. Vart på jag organiserade lite bland alla mina pärmar och anteckningsblock, något som jag tror blev rätt lyckat. Begav mig sedan mot apoteket och konsum, det gick också bra. Dusch och tvångsmatintag trots utebliven hunger, sen mera kaffe på det och här sitter jag nu.
Jag vet inte vad jag ska fylla resten av dagen med, men det är då rakt inte andra människor jag ska fylla den med.
På sin höjd lite konverserande på MSN kanske. Jag måste återhämta mig från tvångssocialiseringen och Ikea.
Och ångesten?
Ångesten förföljer mig likt en stalker, men än lite på avstånd trots att jag åter igen ägnar mig åt musikalisk masochism.
Jag kräver samklang av musiken och inser hur mycket jag glömt av mitt förflutna, men det tackar jag min medicinerade och felfungerande hjärna för. Jag vill inte minnas för mycket.

Det har kommit nya rön om funktionsförlust vid schizofreni. Man har forskat sig fram till att ha evidens om att de som insjuknar i schizofreni i tonåren i högre grad förlorar hjärnceller på grund av sitt insjuknande, teorin är att bristen på myelin orsakar denna förlust av hjärnceller.
Jag är inte alls förvånad, men just när det gäller minneskapaciteten som ofta är nedsatt vid schizofreni, så är jag ganska tacksam för min förlorade hjärnceller. Jag skulle gärna bli av med lite fler minnen till och med.

Än så länge är nog min slutsats att jag har en ganska neutral dag, lika grå och tråkig som skyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0