Morgonens afton

Jaha snart var detta året slut då. Jag är ganska nöjd med det, speciellt slutet.
Jag har min lägenhet, jag har Inre Rum och föredrag, jag har vänner, sköldisen och åtmistonne god fysisk hälsa.
Den psykiska hälsan är under kontroll även om det är lite knaggligt på vägen ibland så är jag nu för tiden rätt stabil.
Viktnedgången går också rätt bra, snart har jag tappat 10 kg och det är väldigt skönt. Dessutom har jag fått en del muskler också!

I morgon ska jag till Polly och Linus, äta tacopaj och skåla in det nya året i deras nya lägenhet. Det ska bli trevligt och jag vet ju på förhand att tacopajen kommer att bli suverän eftersom Polly är ett äss på det. Jag står för skumpan, det blir Cremant de Bourgogne Perle du vigne och den är fin den också. Kan tänka mig att vi kanske spelar lite spel eller pusslar också, för sånt har dom gott om.

Tänk på djuren! Skippa smällarna!

Utlovade bilder

Tomtejag

Jag som Schizo-Claus!

putte firar jul

Putte firade ju på toaletten

Hemmåt

I dag åker vi hem till Göteborg igen i Pollys lilla bil. Det blir rätt skönt att komma hem och sova i sin egen säng.
Sköldis vill nog hem till sitt terrarie även om han verkar tycka att det är rätt ok i den stora lådan som farsan fixat i ordning till honom.
Vi åker efter 13 cirka, så¨man bör väl vara hemkommen vid 15 tiden.
Nu fixar morsan käk, LAX! Jag älskar lax!

115 sålda böcker!

Nu har mina två Vulkan-böcker tillsammans sålt 115 exemplar!
Det trodde jag aldrig när jag publicerade dem!
Bloggboken är tydligen den mest sålda i sin kategori på Vulkan, och diktsamlingen "Kontrollerad Galenskap" är den näst mest sålda diktsamlingen!
Det känns väldigt roligt!

Juuul Juuuul....

Nu är jag i Småland hos föräldrarna och Julaftonen är avklarad.
Den började med julbord hos farmor och farfar, tillsammans med en farbror + fru samt en kusin med familj. Lille Olle flög omkring som ett litet yrväder, han skålade i julmust och åt farmors goda köttbullar. Lillebror Malte tog det lugnare som 4 månaders bebisar brukar. Kul att träffa småttingarna!
Givetvis kom tomten med paket, Olle hjälpte tomten med att peka ut vem som var vem.
Jag fick en väldans god parfym, presentkort på Adlibris och pengar.
Senare fick jag en hejdå-puss av Olle som var rätt frikostig med pussarna trots att han nog inte minns att han träffat mig förr. Sån himmla go unge!

Sedan åkte vi till en kusin på mamma sida, där jag agerade tomte och det gick fint. De tre nu ganska stora prinsarna blev väldigt glada för sina paket och satte direkt igång att bygga ihop sina "gubbar"...Bionicles som det tydligen heter.
Vi fick även lyssna på älsta pojkens fiolspelande, han är verkligen duktig med tanke på att han bara haft en termins lektioner. Kanske blir det en stor violinist av honom?

Vid 20 tiden åkte vi hem till föräldrarna igen. Där hittade vi sköldpaddan på toaletten, där han tydligen firat sin julafton eftersom det är rätt varmt och gott där.

Bilder får ni när jag kommit hem till GBG igen, för jag har ingen sladd med mig till kameran.

Mot Småland!

Om en timmer åker vi till Småland. Det blir en fullpackad bil!
4 människor, 2 katter, 2 marsvin och en sköldpadda, rena rama djurparken.

Jag tror att jag har packat allt...känns som om jag har glömt nått...men jag vet inte vad.
Förmodligen har jag inte glömt något, det bara känns så.

Återseende i Jultider

I morgon åker jag till Småland och firar jul med släkten. Blir trevligt att träffa släkt och äta god mat. Jag tror att det är kusinen T med familj som firar jul med oss hos farmor och farfar i år. Dom är där vart annat år nämligen.

Eftersom julen är en "hemvändar-tid", så ska jag och ett helt gäng gamla polare passa på att träffas på Hotellet på Juldagen. Det ska verkligen bli roligt! Har inte träffat en del av dem på jättelänge!

Nu funderar jag på om jag ska orka åka in till stan en sväng. Det lär ju vara extremt mycket folk, så vida inte alla handlat färdigt redan, men det tvivlar jag på. En liten sväng kanske? Jag har ju inget bättre för mig direkt.

Klappjakt

Nu väntar jag på att T ska ringa, så vi kan gå på stan och leta klappar. Jag har iofs köpt lite grejer redan men jag har fått en "beställning" från morsan också.
Tänkte att jag skulle till Brobergs också och köpa jul/nyårs-cigariller, det har blivit lite tradition med det. Om jag orkar ska jag köpa skumpa också, så har man det gjort.

Fick ju pengar idag, så nu är alla räkningar betalda utom de som är på autogiro, dvs hyran och Hyresgästföreningen. Så dom pengarna har jag stoppat undan på sparkontot så länge. Det talas ju så mycket om skimmning och kontokortsbedrägerier, så det kan vara bra att lägga över pengar på sparkontot så länge då det inte är kopplat till mitt betalkort.
Jag hade rätt mycket räkningar nu, hemförsäkring och el, men så har jag även beställt linser på nätet och julklappar, så det tog sin lilla tid att betala alla räkningar. Men, jag hade även fått in pengarna för föredraget, så jag har lite pengar kvar iaf.

I morgon ska jag agera flytthjälp. Ska bli kul att se P och Ls nya lägenhet! Vi ska fira nyår i den, med vår traditionsenliga tacopaj. Det ska bli trevligt, men först ska man ju fira jul i Småland och träffa släkten.

Julbord på Gyllenkroken

I dag var jag och åt lite julbord på aktivitetshuset Gyllenkroken, tillsammans med fler InreRumare.
Fick även julklapp från Inre Rum! Så nu kan jag gå på museer i GBG tills jag storknar.

Julmaten var riktigt god och mätt blev man! Jansson frestelsen var grym måste jag säga.
Dock hade jag lite ont i huvudet, så jag åkte hem sen och skippade livemusiken. Köpte mig lite julmust, Icas eftersom dom inte hade Apotekarnes i min lilla Icabutik.

Har surfat lite och kanske hittat julklapp till "syrrans" lilla flicka på Stuffis.se, dom har butik vid Olskroken så jag ska in där och hoppas att dom har grejerna i lager. Annars får jag leta vidare. Blir att köpa julklappar på fredag, för då får jag pengar, men en klapp är redan köpt iaf.

Får nog ta och inhandla skumpa till nyår också och även lite cigariller kanske. Det blir att köpa samma skumpa som jag och C drack för att fira lägenhetskontraktet, för den är fin. Förra året köpte jag nån billig skit som inte alls var god, så jag drack inte mycket av den. Frexinet....köp inte den! Cremant de Bourgogne är bättre.

Trots för mycket kaffe, så är jag ganska trött nu men ska hålla mig upprätt en stund till tror jag.

Modersbesök

Min mor har varit här i helgen och shoppat loss, samt städat loss.
Detta innebär att det ju är rätt rent hos mig och frysen är avfrostad, men också att jag har fått en ny, fin morgonrock!
Dammsugandet i dag satte även fart på sköldisen, han möblerade om lite i terrariet och blev sedan utsläppt i sovrummet där han kutade omkring lite. Sen fick han mat och blev nöjd och glad. Nu slappar han i terrariet.
Morsan har åkt hem nu och förhoppningsvis var tåget inte försenat på tillbakavägen..... På vägen hit var det ju en hel timme sent!

Jag är inte helt frisk än men det går iaf åt rätt håll. Får se hur jag känner mig i morgon, så kanske jag masar mig iväg till Inre Rum en sväng. Nån träning blir det inte, sååå frisk är jag inte än. Men, onsdag kanske?
Inte bara jag som varit sjuk, "syrran" har haft 39.9 graders feber! Fy fan....stackars henne!


Om en vecka packar jag inför smålandsresan. Ska bila dit med Polly och Putte, så man får hoppas att det inte är snöstorm och att Pollys lilla bil orkar. Vet inte hur länge vi stannar i Småland riktigt, men några dagar iaf. Hinner nog slå föräldrarna i kortspel iaf! I sommras vann jag två gånger på raken när vi spelade Trebello, som vi brukar spela. Det är inte illa, för min pappa är en riktigt korthaj så det är svårt att slå honom.


Chockvåg

Jag brukar väga mig på måndagar för det är då man skriver i vikten på Viktklubb.se, men jag vägde mig idag iaf.
Lite för att se hur mycket jag gått upp nu under min konvalesens när jag mest legat i sängen och även tröstat mig med lite ostbågar.
Döm om min stora förvåning när vågen stannade på 87,9 kg!!!
Jag har inte varit under 88 kg på 2-3 år! Jag trodde att vågen stod instabilt och vägde mig en gång till, men nä jag väger tydligen 87,9 nu.
Det är skönt som fan! Det bisarra är ju att jag inte tränat så mycket sen Augusti, hade ett uppehåll på nästan 4 månader innan jag körde igång igen för två veckor sen.
Så när jag är frisk och kan träna på igen, ja då borde jag ju gå ned ännu mer. Jag får räkna med att gå upp lite i muskelmassa givetvis, men förmodligen blir det inte mycket eftersom jag redan har rätt bra med muskler under fettet.

När jag skulle sova i går, låg jag och dagdrömde lite om att träna styrka....ja, jag är verkligen knäpp.


Ska se om jag kan dra med mig min nya "granne" A till gymmet nån dag sen. Jag har ju 3 gratis gånger att ge bort och P kommer inte att hinna använda alla 3 gångerna då hon jobbar på annan ort och kortet bara gäller tills sista Januari.


Grattis!

I dag firar mina polare Polly och Linus sin 5 års dag som par, grattis till det!
Ny lägenhet har de också! Med ny soffa också och tur är kanske det.....vet inte om den gammla skulle överleva en flytt.
Ska blir väldigt kul att se deras nya lägenhet. Förhoppningsvis är jag friskare om en vecka, så jag kan hjälpa dem att flytta. Jag är iofs inte så bra på det där med flyttar, jag blir mest stressad och förvirrad och är ivägen. Ungefär som djur blir när dom ska flytta, så jag kan ju hålla katterna sällskap?
Nått kan jag kanske göra iaf....vara moraliskt stöd?

Pollys lilla bil verkar fungera igen också, vet dock inte när hon tänker styra den mot Småland men jag och Putte åker väl med då tror jag.

Gnäll

Förkylningen håller mig fortfarande i ett hårt strypgrepp, men febern har nog gett med sig åtminstonne.
Tanken var att jag skulle städa en del idag, eftersom min mor kommer i morgon kväll, men det blir nog inte så mycket med det. Jag känner mig ganska dränerad på energi.

I morgon måste jag dock tvätta, men det ska väl gå så vida jag inte hostar sönder något revben. Tur att jag inte har många steg till tvättstugan.

Ett hett tips när man är sjuk, men inte riktigt så sjuk att man ligger i sängen, är att surfa på Ellos hemsida och lägga grejer på önskelistan. I feberyran känns det nästan som att shoppa, fast än man inte gör det.
Ellos har nu gjort om sin hemsida, varför vet jag ej, den gamla var mycket funktionell tycker jag. Således blev jag lite irriterad över att den inte ser ur som den brukar. Även HM har gjort om sin sida lite, så förvirringen är total.

Uberförkyld

Förkylningen var ett ganska rejält faktum när jag vaknade igår. Jag spenderade dagen med att snyta mig och ha feber till och från. Lyckades ta mig till Ica och jag var väldigt glad över att kvarterets lilla Ica ligger så nära kan jag säga.
Det var hyffsat svårt att sova i går kväll också, eftersom jag fick upp och snyta mig hela tiden, men jag somnade till slut.
Inte så mycket feber idag men desto mer halsont.
Helst skulle jag hålla mig innomhus idag, men jag ska till psykmottagningen en sväng sen. Tur att jag hittade en rejäl vinterkappa för nu snöar det lite också.

Hoppas att jag piggnar till frammåt helgen, så jag kan springa på stan lite med morsan.

Sjuk?

Jag känner mig inte vidare pigg just nu. Jag är trött, frusen och ögonen svider lite, pannan är dessutom lite varm, så jag tror att jag har feber. Nån termometer äger jag inte dock.

Pollys bil mår inte bra den heller tydligen, även om den förmodligen inte har feber iaf. Tanke var att jag och sköldis skulle åka till Småland med Polly vid jul, men vi får väl se. Annars kanske jag kan åka med brorsans tjej, för det är lite osmidigt att åka tåg med en sköldpadda under vintern. Jag har en bra resebur till honom men det blir kallt för honom att vänta på buss och tåg, dessutom är han inte så glad i sin resebur. Jag tror att han har lite klaustrofobi.
Jaja, vi får se, vi får se.


Under 35!

Måndagar innebär vägning för Viktklubb och i dag var det rätt trevlig att kliva på vågen eftersom den visade på 88 kg.
Nu ligger mitt BMI alltså under 35 för första gången på väldigt länge! Det känns väldigt skönt och sporrar mig vidare.
Jag måste rota fram ett skärp.....jag var väldigt nära att tappa byxorna på väg hem från Konsum, väldigt nära!

Jag var på Inre Rum-kontoret en sväng idag, eventuellt ska jag dit i morgon också på eftermiddagen.

På fredag kommer morsan hit och stannar över helgen. Det är ju lite roligare att shoppa i Göteborg än på smålännska landsbygden....framför allt så finns det ju ett utbud här och inte bara EN klädaffär.

Ordlekar

Tristess

Triss i tristess

Triss i stress

Trist i sitt esse

Bara titta! Inte köpa!

I går skulle jag in till stan och fika med P. Vår vana trogen blev det inte bara fika utan även rundvandring i ett antal butiker.
Vi hann med Lagerhaus, Sorbet, Panduro, Bodega, Indiska, Lindex, Shock och Bolagret, med duktiga som vi är, så blev det ingen galen shopping. Men lite motion fick vi ju iaf!
Just det, vi var en sväng på Åhlens också där vi lyckades tappa bort varann på andra våningen. I parfymavdelningen hittade jag en doft som jag nu önskat mig i julklapp av morsan. En vaniljig sak som var mycket god att sniffa på.

Nånstans vid 17 tiden gick luften ur oss och vi orkade inte springa i affärer mer, dessutom var det sjukt mycket folk över allt pga det där som kallas Julhandel. Hysteri snarare om jag får bestämma. Men men nu har jag iaf önskat mig något i julklapp, vilket jag sällan gör eftersom jag inte kommer på så mycket.

Nästa helg kommer morsan hit är det tänkt, så då blir det väl ytterligare ett besök i julhysteriska Nordsatan.

Jag grämer mig fortfarande över mitt förlorade månadskort....dom där 470 kronorna kunde jag defintivit lagt på roligare saker, men det blir inte bättre av att älta det tyvärr.



I dag är Inre Rum och pratar på Möjligheternas Hus, men jag har "semester". Ett föredrag i veckan får faktiskt räcka. I stället ägnar jag mig åt att tvätta. Föredrag är dock roligare än tvätt, men tvätten tvättar inte sig själv.



Sist men INTE minst, så fyller "syrran" år idag! Hoppas att jag kommer ihåg att ringa i kväll.


Klantskalle

Jag är inte bara galen, jag är klantig också!
Lyckades tydligen tappa mitt Västtrafikkort och inte visste jag att jag hade kunnat registera det på hemsidan, spärra det och få ett nytt. Så jag fick vackert pröjsa 470 spänn för ett nytt. Men, det har jag minsann registrerat nu!

Letade verkligen på alla tänkbara och otänkbara ställen, innan jag insåg faktum - kortet var borta.
Så jag är så där lagom glad nu eftersom 470 kr är en hel del för mig.
Jag får väl trösta mig med att jag fick en låg elräkning åtmistonne....305 kr bara.


Överlevde!

Jag överlevde föredraget idag!
Jag tror dessutom att det gick rätt bra, för jag fick flera tack efteråt.
Jag kom upp i tid också, tack vare morsan som ringde några minuter över 6. Stax efteråt pep min väckarklocka lite grann, men jag får nog ta och byta batterier iden för den pep inte lika mycket som vanligt.
Efter föredraget var jag på Gyllenkroken ett tag med de andra "inrerummarna" och planerade lite, men efter ett tag kände jag mig väldigt mör i huvudet och åkte hem.
Jag är fortfarande rätt mör, men ska ändå iväg och ta nån öl med polare om en stund. Det är svårt att motstå the Rover´s fantastiska utbud nämligen. Sotholmen Extra Stout tex, den är verkligen något extra och jag tycker att jag förtjänar en sådan idag.
I morgon kan jag ta sovmorgon, eller träna, kanske lite både ock faktiskt. Vi får se.

Nervositet

I dag har jag spenderat det mesta av dagen med att vara nervös inför mitt föredrag i morgon.
Det är så där lagom kul med segdragen nervositet anser jag. Hoppas att jag kan sova i natt för det lär jag behöva då jag ska upp klockan 6. Jag har beställt väckning från morsan, men jag kommer kanske upp på egen hand, vi får se.

Det där med nervositeten känns rätt löjligt för mig, jag vet ju vad jag skall säga och hur och gör jag bort mig är det inte hela världen, men ändå. Så nervositet irriterar mig, speciellt när den är närvarande en hel dag.

Dock har jag iaf varit iväg till psykmottagningen och pratat lite med min kontaktperson, sen handlade jag på Maxi också.

Js fest i lördags var riktigt kul också, kul med trallpunktema och jag fick äntligen användning för de svart-kornblåa, randiga legginsen jag köpte för flera år sedan.


RSS 2.0