Krångel

Fick mail från Vulkan.se, där mina böcker ligger publicerade.
Någon har beställt ett hårdpärms ex!
Problemet är dock att omlaget jag laddat upp plötsligt inte fungerar.....
Jag har försökt rätta till det men det går inget vidare tyvärr.
Så vem du än är som beställt, så gör jag mitt bästa.....

Rosa!

I dag blev jag rosachockerad när jag var på Apoteket och hämtade ut mina Seroquel 200 mg.
Förpackningen har nu plötsligt blivit väldigt rosa, något till och med den mycket trevliga apotekartjejen kommenterade med ett: "oj det var väldigt rosa".

rosa seroquel

Tyvärr lyckades jag inte ta en bra bild, förpackningen är definitivt mer rosa i verkligheten.

Jag fick dessutom Efexoren utbytt till Venlafaxin, vilket är den aktiva substansen i Efexor. Patentet på Efexor har nämligen gått ut nu, så den förpackning Venlafaxin jag fick var tydligen 500 kr billigare sa apotekarinnan.
Dessutom var Venlafaxinförpackningen inte i burk, utan i blisterförpackning, dvs "kartor" med en blåsa för varje kapsel.
Blisterförpackningar är bäst! Burkar är ett gissel för det är svårare att se hur mycket man har kvar, förutom när man till slut ser att man verkligen har ytterst få kvar och måste kuta till Apoteket direkt.

I dag försökte jag även ringa min handläggare på Försäkringskassan, med det gick inte så bra.
"Personen du söker är på sammanträde".

Snart är klockan 16 och sen kan jag gå till Ica och hämta mitt paket från Ellos med reagrejer i.

Artikeln blev klar

Igår lyckades jag får klart min lilla artikel om forna tiders behandlingar inom psykiatrin till "Inblick  - i Inre Rum".
Jag blev inte helt nöjd med den, men det blir jag ju sällan, dock lyckades jag hålla mig till ämnet iaf och inte gå in på en massa andra saker som förvisso är intressanta och relevanta, MEN jag skulle ju skriva en artikel och inte en avhandling.

Sen var jag ute och promenixade i 30 minuter för vädret var rätt ok, även om det var molnigt så kändes det som om det var lite vår i luften faktiskt. Vore trevligt med mer promenad i dag, men regnet hänger liksom i luften så jag känner mig inte så otroligt peppad.

Jag hoppas på brev från Försäkringskassan idag, något slags besked om min aktivitetersättning eftersom det gamla beslutet bara sträcker sig till Februari. Så dom BÖR ta ett nytt beslut ungeför nu, men FK har lite problem med vanföreställningar och allmänt förvirringstillstånd, så risken finns ju att jag får kontakta Soc snart.

Skriverier

I dag har jag skrivit en del, fast inte på den artikeln som jag borde skriva på. Den har jag stora problem med, måste avgränsa mig i den en hel del och just nu fungerar avgränsning inte speciellt bra. Men, det är svårt att skriva om en del behandlingsmetoder inom den gamla psykatrin utan gå in på varför man trodde att en del behandlningar skulle fungera och då hamnar vi vips in i gammal grekisk filosofi och läkekonst. Men det är ju inte det artikeln ska handla om egentligen....
Det är väldigt lätt att spåra ur ibland.
Så, istället har jag skrivit lite självbiografiskt, för där behöver man inte avgränsa sig på samma satt.

Drinkkvällen i går vart trevlig, blev dock bara en drink med alkohol för mig, det fick räcka.
Vi så "Dr.Horrible" och den var väldigt bra, rolig och lagom lång för mig, dvs 45 minuter. Jag har svårt att koncentrera mig på film och sånt som är mer än en timme.
När jag kom hem vid halv 12, var det ett riktigt jävla liv i en lägenhet på min gata. Dom spelade techno så det hördes i hela grannskapet, stackars de som bor i samma hus och tur att det inte var nån av mina grannar.
Jag misstänker att festprissarna fick besök av störningsjouren och kommer att få en del klagomål på sig.
Ibland undrar man verkligen vad folk tänker...."Om jag sätter stereon på maxvolym, så kommer grannarna att älska mig för att jag delar med mig av min underbara musiksmak!"
Eller inte....

Hejåhå

Jag ska hem till en vän om en stund på drinkkväll, men det blir nog inte många drinkar för mig, iaf inte med alkohol i.
Känner att det nog inte är läge att dricka så mycket just nu faktiskt.
Övervägde att stanna hemma, men det är nog bättre att vara med vänner än klättra på väggarna här.

Förr, för några år sedan när jag hade mer panikångest-problematik, så hade jag i princip alltid lugnande medicin med mig i väskan, OM det skulle behövas och bara vetskapen att jag hade med mig det gjorde mig lugnare.
Nu har jag inte haft lugnande medicin på fickan på många år eftersom panikångesten är under kontroll. Men, idag så får Stesoliden följa med, inte för att jag tror att det kommer att behövas, men bara för att möjligheten skall finnas.


Dock satsar jag på att ha en trevlig kväll och inte vända ut och in på hur jag mår, överanalysera och gå ned mig i eventuella symtom, för det mår jag verkligen inte bättre av.


Att bekänna färg

Först och främst vill jag poängtera att jag INTE vill ha daltande sympati-kommentarer eller oroade förfrågningar.
Detta är mer lägesinformation och dokumentation.

På sistonne har jag haft en hel del humörsvängningar. Ena stunden grymt irritabel och sur för att en timme senare vara fylld av jävlaranamma och påbörja flera olika projekt som jag inte blir klar med. Dessutom är jag mer paranoid än vanligt, vardagsparanoian ökar markant, med misstänkta bilar, konspirationer bland mina vänner och bekanta etc.
Möjligtvis kan detta bero på min dåliga sömn.

Detta diskuterade med min kontakperson i onsdags och vi kom fram till att jag måste få mer ordning på sömnen, även om det innebär ytterligare piller. Att ha det som nu, dvs det tar minst en timme innan jag somnar och jag vaknar flera gånger under natten och har svårt att somna om. Så har det varit ett tag nu och det är ju självklart att det påverkar mig.
Så, på teammötet skulle kpn ta upp detta med min läkare, då får jag ev. Nozinan för bättre sömn och Imovane för insomningen. Tidigare har jag haft Stilnoct som insomningstablett, men den fungerar inte längre då jag haft den i så många år.
Eventuellt kanske jag får en tillfällig höjdning av Seroquel också.


Det är inte alls så att jag mår speciellt dåligt egentligen, även om jag kanske borde göra det och bara det är lite oroväckande ur psykos-risk perspektiv.

Något jag inte gillar är att oroa folk, men ändå skriver jag detta inlägg, vilket dock inte är en självklarhet. Jag har funderat mycket på om jag skulle skriva om detta eller ej. Jag kom fram till att det ju är min blogg och den handlar om mitt liv med schizofreni, ett liv med både uppgångar och nedgångar så det här får ni ta.
Jag kan tillägga att jag är i mycket goda händer, jag har en bra kontaktperson som jag har tät kontakt med och en bra läkare med mycket erfarenhet.
Jag är inte oroad för mig själv på lång sikt, så det bör ingen annan vara heller.


Fiffigt

I går var jag på Clas Ohlsson för att köpa nya lurar till min mp3-spelare.
Där hittade jag ett mar mycket smarta lurar med sladd som rullar ihop sig självt! Underbart!
Nu är det slut på allt sladdkrångel, jag är nöjd för lurarna var inte dyra heller.

lurar


Mindre fiffigt är dock att min sömn fortfarande inte fungerar som den borde, vilket gör att inte jag heller fungerar som jag ska.
Ska i väg till psyk om ett par timmar och prata med min kp, bland annat om sömnen.

Utredning

I går fick jag papper om att mitt försäkringsbolag ska utreda min rätt till ersättning, sk. "invaliditetsersättning".
Detta eftersom mina föräldrar hade mig försäkrad tills jag var 25 och jag fick diagnosen schizofreni innan jag blev 25, vilket vi också anmälde till försäkringsbolaget.
Så, jag måste fixa journalkopior från 2006 och tills nu och skicka in dem.

Jag förväntar mig inte direkt att jag ska få ut nån ersättning, men man vet ju aldrig.

Just nu är jag lite yr och ögonen vill inte riktigt fokusera, det är förmodligen nån migräntyp. Hoppas bara att det inte utvecklas till fullfjädrad migrän.

Klädbytardag

I går var det åter igen dags för Klädbytardag.
Klädbytardagen innebär att man tar med sig sina avlagda kläder, sen väljer man och vrakar bland andras kläder och det ingen vill ha går till second hand. Det är inte bara gratis shopping och återanvändning, det är väldigt roligt också.
Jag hade en stor väska full med kläder med mig och för första gången sen vi började med klädbyte för 3 år sedan, så hade jag med mig kläder som blivit lite förstora. Det kändes väldigt skönt.
Med mig hem fick jag 3 plagg, så väskan var betydligt lättare på hemvägen.
Jag kom hem kl 4, då vi satt och drack vin efter klädbytandet och hade det väldigt trevligt.

Om 16 veckor så blir det klädbytardag igen och jag hoppas då kunna rensa ut ännu mer för stora kläder, chanserna till det är ju goda för träningen går rätt bra.

Ruta ett

Sedan en liten tid tillbaka har jag på rekomendation från min läkare möblerat om lite i mina mediciner. Tanken var att jag skulle ta Seroquel på kvällen, hela 400 mg dosen, istället för 200 på morgonen och 200 på kvällen. Detta för att Seroquel är sederande och skulle få mig att sova bättre. (Det tar minst en timme innan jag somnar, sen vaknar jag flera gånger under natten.)
Nu kan jag säga att det inte gick speciellt bra.
Ommöbleringen hade mycket liten eller ingen effekt på min sömn.
Sen var det ju det där med att jag blev rastlös och uppjagad på eftermiddagen, vilket senare övergick i att jag fick hallucinationer i form av tex brandrökslukt två dagar i rad. Så då lade jag ned och återgick till att ta mina 200 mg på morgonen och 200 på kvällen.
Så kan det gå!

Grattis alla i Mölndal!
Ni blev i går av med eran psykakut och är nu hänvisade till Sahlgrenska eller Östra sjukhuset, detta för att man skall spara pengar givetvis!
Något mobilt team finns inte på kartan i Göteborg/Mölndal heller, något som givetvis är otroligt dumt.
Hur många orkar ta buss/vagn bland en massa folk när man mår skit, räck upp en hand!

Hur var det nu....skulle inte Moderaterna skjuta till pengar till psykvården.....eller, menade dom att dom skulle privatisera först? Kanske menade dom inte psykiatrin i Västra Götalandsregionen?
Eller, så ljög dom bara....

Positivt

Min "syrra" och hennes kille ska förmodligen bli föräldrar igen till hösten!
Graviditetstestet visade postivit!
Jag är väldigt glad för deras skull!

Jag ser det snöar....

Vakande tio minuter i 6 och kände mig färdigsovd, så jag ska till gymmet om en stund även om det snöar en del.
Lite snö har ingen dött av.....ja om man inte råkar ut för en lavin då, men lavinrisken i Göteborg är nog ganska liten.
Måste dammsuga idag eftersom jag får besök sen av en väninna. Sen får jag nog dammsuga en gång till eftersom hon ska klippa topparna på mitt hår. Som tack får hon mat, lax blir det. Ska bli trevligt, hon har inte varit hemma hos mig innan då vi brukar springa på stan när vi ses.

Nästa vecka drar Inre Rum i gång igen!
Det bidde ingen nummer 4 av Inblick, helt enkelt eftersom vi inte hann. Bättre att göra en bra tidining och ta sin tid, än att slänga ihop något halvdant.

Nyårsafton

tacopaj

Vi mumsade tacopaj......

oliver

...och Oliver vilade lite


Bubblet var gott och raketerna smälde väldigt högt. Polly var smart nog att ta med öronpropparna ut vid 12-slaget.
Krutröken låg tät över Hisingen och mina nyårscigariller var goda.

RSS 2.0