Ordning

I går tog jag lite tag och började iordningställa vardagsrummet mer. Plockade upp cd-skivor och möblerade lite, det var svettigt kan jag säga, även om vardagsrummet är på den svala sidan av huset. Klar blev jag då rakt inte!
Det är en hel del att plocka med, men jag måste som tur är inte göra allt med en gång även om jag skulle vilja.

Det var svårt att sova i natt.....28 grader i sovrummet var det när jag gick och lade mig.....lite väl mycket för min smak.

I dag måste jag till banken. Mitt betalkort vill inte fungera riktigt, så magnetremsan är nog kaput.
Snart måste jag även till passmyndigheten och skaffa mig ny legetimation, får kanske ta det i morgon då.

Långväga besök

Jag har haft besök av en gammal vän från min tid i skåne samt henne mamma.
De kom i torsdags och åkte vidare idag. Det har varit väldigt trevligt! Så oerhört kul att träffa Hannah igen efter mer än 4 år. Vi umgicks en hel del i Skåne och sedan flyttade hon tillbaka till Syd Afrika där hon är uppvuxen.
De har bott i mitt nu färdigrenoverade vardagsrum och gillade också fondtapeten och min nya golvlampa.
Eftersom det är Metaltown så hann de också beskåda en jäkla massa metallfolk på stan, det var lite kul.
Jag fick en fin ödle-brosch av dem i present och jag gillar ju reptiler.

Men idag vinkade jag av dem och nu är de på väg till Malmö. Hoppas att de får trevligt där.

Det är riktigt varmt och har så varit i några dagar, jag har idag lyckats bränna mig lite på axlarna men det är inte så farligt.
Jag tål solen rätt bra, så snart kommer jag att vara brun istället, men jag köpte iaf solskyddskräm idag för i morgon ska jag eventuellt på picknick.

Golv

Nu var mattläggarn här....till slut. Han sa att det inte alls är bäst att lägga om halva golvet, utan att det går att bara lägga hörnet där mattan är bortriven och köra med specialfog. Han ska ju vara expert, så vi får väl hoppas att det det funkar.
Han skulle försöka hinna med det i morgon. Vore väldigt bra om han hinner så det blir gjort innan Hannah och hennes mamma kommer. Inte för att jag kommer att hinna göra iordning i vardagsrummet speciellt mycket ändå, men iaf.

Men, eftersom han bara kommer att lägga i hörnet så kan jag iaf börja göra iordning. Tex hänga upp mina nya gardiner och lite sånt. Jag fick ned gardinerna själv, så då borde jag kunna få upp dom också.....

Igen mattläggare

Väntade på mattläggaren i förmiddags....men icke. Han ringde och sa att han skulle komma i morgon i stället.....hmpf....
Men, M och L kom hit på besök, det var trevligt. När mattläggaren ringt så åkte vi till Ikea. Jag ville ju ha en golvlampa som tydligen är utgående ur sortimentet, men jag hoppades på att det fanns några kvar i varuhuset iaf och det fanns det!
Två stycken närmare bestämt, den ena står nu hos mig och jag satte ihop den själv! Det var iofs inte så svårt.....

golvlampa

Det blev lite småsaker också som jag behövde, lakan, förvaringslådor, glödlampor och en brevkorg så att jag håller reda på alla mina papper....
Hittade även ett förbandskit som kan vara bra att ha.

hjälpen

Ja, jag är gammal scout......

Det var inte mycket folk på Ikea tack vare det fina vädret förmodligen, men inne på Ikea var det rätt svalt och skönt.

väntar....väntar....och väntar

Gick upp tidigt idag eftersom jag inte visste om mattläggarna skulle komma idag.
På förmiddagen var en mattläggare med sin bil utanför och troligtvis uppe hos grannen en kort stund, men inte hos mig....
Nu är klockan snart 13 och jag börjar ge upp hoppet om att få golvet klart i dag.
Tvättat har jag i alla fall gjort, nu ska det bara torka också och under tiden har jag extremt tråkigt.

Midsommar

Midsommaraftonen spenderade jag med en vän, vin och växten Lars. Det var väldigt trevligt.
Trots att Lars är nykterist och bara dricker vatten, så blev han alldeles till sig, så att burken han växer i började läcka lite.
Så jag får nog ta och plantera om honom snart.

midsommar

Här ser ni snapsen som A hade med sig i form av lutande tornet i Pisa. Den smakade citronhalstabletter och vi var inte så imponerade av den, men det var ju en väldigt liten flaska som tur var. I bakgrunden kan ni se Lars, som växt till sig rätt rejält på sistonne.

Uppe i ottan

Ja så var man uppe i ottan igen, möjligtvis helt i onödan eftersom jag inte vet om mattläggarna kommer idag eller nästa vecka. Det ser ju inte ut som om dom tänker komma idag, för hantverkare brukar vara tidiga.
Nåja jag får nog ta en vila senare för ikväll ska jag på "Hell-as-fest" hos M, fest med grekiskt tema. Så det blir att slänga i hop tzatziki sen när jag har handlat.
Ska försöka få mig själv att ta en runda med dammsugaren också, det behövs verkligen.

Fick mina nya gardiner från Halens i går, dom kommer nog att passa väldigt bra i vardagsrummet!

Ny INBLICK!

Nu är den här! Det nya nummret av InreRums tidning "Inblick - i Inre Rum".
Ladda och läs den från: http://www.inrerum.com/sidor/inblick/inblick.htm
Temat är Nutid och Dåtid, innehållet är som vanligt flera bra artiklar om Inre Rum, bilder, relevanta nyheter och personliga berättelser.

Nytapetserat!

Yes! Nu är tapeten uppe!  Snabba målare kan jag säga!

tapet


Den är mycket finare i verkligheten givetvis och rummet ser större ut nu tack vare den djupblåa färgen.
Ränderna är silverfärgade och speglar lite svagt ljuset från fönstren på ett fint sätt.

Så, nu är det bara golvet kvar och det lär väl bli i nästa vecka, förhoppningsvis i början av veckan.
För sen kommer Hannah!

Det har blivit mycket renoveringstjat här i bloggen på sistonne, men jag bloggar ju om mitt liv och det har nu bestått av väldigt mycket renovering.
Det tär en del på mig med renoveringen och vissa stunder har varit riktigt jobbiga, men jag överlever.
Livet är inte en dans på rosor.


Färdigmålat!

Nu är vardagsrummet färdigmålat. I morgon sätter dom upp tapeten som jag valt till fondvägg.
Förhoppningsvis kommer mattläggarna tidigt i nästa vecka och sen är allt klart. Eller ptja....mitt jobb återstår då.
Att ställa alla möbler på plats, packa upp böcker och grejer.
Hoppas att det hinner bli hyffsat färdigt innan Hannah och hennes mamma kommer på besök. De kommer på torsdagen nästa vecka och det ska bli galet kul att träffas! Har inte träffat Hannah på flera år eftersom hon nu bor i Syd Afrika och det är ju lite långt dit.

Verkar som om jag blir av med mina gröna gardiner också. En vän är lite sugen på dem och de skulle nog bli fina hos henne.


Helgnöje

Mitt helgnöje denna helg har bestått av sömn, sömn och lite mer röjande i vardagsrummet.
Det är helt otroligt hur mycket grejer jag lyckats peta in i sovrummet! Det är som tetris - fast på riktigt!

röjt


Så ser det ut nu. I morgon kommer det målare som ska måla taket.


Jag funderar på att försöka skilja mig från en del böcker. Det tar verkligen emot men vissa böcker kommer jag inte läsa om och har heller inga sentimentala kopplingar till. Men, en del gammal kurslitteratur borde jag kanske försöka sälja också, men det känns inte kul alls fastän jag vet att jag borde.

Hade jag varit en sån där Tradera-person, så hade jag lagt ut dem där, men nu är jag ju ingen traderaperson.


Äntligen helg!

Så kom då äntligen helgen! Denna gång visste jag exakt vad jag skulle göra - sova. Sova gott, mycket och länge.
Så i dag sov jag till 12. Sen dess har jag inte gjort speciellt mycket mer än att surfa lite efter nya gardiner till vardagsrummet och kikat på reagrejer på Halens och Ellos. Rea är ju alltid trevligt, smålänning som man är.

Jag upptäckte också att bloggen om min hembygd Smålandsstenar "Small country stones", hade länkat till mig i ett inlägg och det var ju trevligt. Det förklarar kanske också varför min blogg fått så många träffar denna veckan.

Nu är klockan 22 och jag tror nog att jag ska krypa ned i sängen. För jag bör sova så mycket som möjligt eftersom jag inte kan göra det under kommande vecka.

I morgon ska jag försöka masa mig ut på en promenad, om vädret tillåter.

Internetberoende

I dag var jag utan internet i några timmar så att målarna inte skulle snubbla över sladdar och så.
Det kändes lite konstigt och givetvis kom jag då på en massa saker jag borde göra - på nätet. De sakerna har jag nu glömt bort dock. Jag hann med lite annat dock, klippa och fila naglarna, pyssla om mina växter, diska och plocka i ordning i köket lite. På ett sätt var det förvisso rätt skönt att inte kunna kolla alla sajter, bloggar och nyheter.
Nästa vecka blir det fler timmar utan internet, då fortsätter renoveringen med takmålning, tapetsering och målning av väggar och om det hinns med även ny golvmatta. Jag har valt att ha fondvägg igen, för det gillar jag, men denna gången blir den blå med lite smala silverränder. Så de nya gardinerna får bytas ut.....kanske tillbaka till dom gamla?
En kompis var här i går och skulle hjälpa mig välja tapet, det var ju bara det att vi tydligen har totalt olika smak när det gäller sånt, men vi hade trevligt iaf.

Även om det inte är jag själv som gör renoveringsjobbet, så är det slitsamt för mig.
Fysiskt och psykiskt. Ryggen mår inte bra nu eftersom jag fått flytta på en massa möbler och grejer. Mentalt är det jobbigt också, för jag har ju så låg stresströskel och gigantiskt planeringsbehov, men nu kan inte jag planera så mycket och då känns det som om jag inte har nån kontroll.
Målarna är iaf väldigt trevliga och säger precis vad dom ska göra och när, samt vad jag behöver plocka undan och tänka på. Det underlättar verkligen.

Jag känner att när detta är över, det kommer dröja minst en vecka, så behöver jag kanske få må risigt ett tag. Lite risigt är det ju redan kan man lugnt säga, men reptilhjärnan är igång och jag kan inte säcka ihop nu, jag har inte tid, plats och möjlighet till det. Det kanske låter konsigt, men genom åren har jag lärt mig att jag kan skjuta på psykbryten, jag kan inte undvika dem, men iaf skjuta på dem lite. Det är nog för att jag behöver lugn och trygghet för att kunna släppa lite på spärrarna.
Härdad som jag är nu, så biter jag ihop och tar smällen senare.

Galghumor

galghumor

Denna lilla bild knåpade jag ihop idag, fick idéen för ett par dagar sen.
Jag sitter och väntar på att nån ska komma hit och spackla lite i vardagsrummet.....

Inget mer hål i golvet

Nu har jag inte hål i golvet längre, det är rätt bra. Snickaren har slitit här idag, så det är färdigsnickrat.

golvI morgon kommer en målare och sen nån gång kommer mattläggare också.

Fick i dag veta att det bli ny spis i Augusti. Då kommer också alla eluttag att bytas till jordade uttag, vilket dock inte blir så mycket jobb hos mig eftersom de flesta uttag bytts ut tidigare. Den nya spisen blir en Electrolux med glashäll, det låter ju bra det. Mindre bra är att detta innebär hyreshöjning så småning om med 90 kr i månaden. Jag får väl spara in dom pengarna på att baka eget bröd då, för jäklars va jag ska baka då!

I dag har jag också flyttat micron till köksbänken, eftersom det egentligen såg förjävligt ut att ha den på köksbordet.
Vardagsrummet är mer eller mindre färdigröjt, men bokhyllorna måste flyttas i morgon tror jag, så att målaren kommer åt. Förhoppningsvis är målaren snäll och hjälper mig, så kanske jag slipper få en Ikea Grevebäck över mig.....
Skrivbordet måste också flyttas så att mattläggarna kommer åt, hjälp?
När rummet är klart....nån gång, så har jag bestämt mig för att möblera om lite. Det är nog lite mer praktiskt att ha skrivbordet nära nätuttaget? Jag har två möbleringsvarianter, så vi får se hur det blir, men jag tror att ommöblering är en bra idé.
När jag var barn, gillade jag att möblera om men först brukade jag skissa upp min plan, så jag får väl gör det nu med.

Jag har lyckats slänga flera icakassar med skräp också.

Just nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter.


Hejdå fondväggen

fondvägg

Jag kommer att sakna denna vägg.....

Än vet jag inte riktigt vad som kommer upp istället, jag ska få kika på lite provgrejer.

Kaos

Min lägenhet är kaos just nu.
För att hantverkarna ska kunna återställa väggar och golv efter vattenskadorna, så krävs ju att jag flyttar undan saker då de måste lägga ny golvmatta i halv rummet. (Just nu är jag oerhört glad över att det inte är HELA rummet)
Så möbler måste flyttas, det är ofrånkomligt. I dag har jag plockat bort småkraffs, slängt en del och försökte ställa så mycket som möligt i sovrummet. Det blev rätt svettigt kan jag säga och jag är inte klar än.....
Som om inte det räcker, så hade jag även tvättid idag! Skönt att det snart är över.
Sen är ekonomin som vanligt inget vidare heller och det är 10 dagar kvar tills jag får pengar eftersom jag tyvärr inte får så mycket skatteåterbäring.

Sist men inte minst, så var tapetrullarna i förrådet inte de samma som fondväggen....vilket innebär att min fina tapet ryker all världens väg och det sörjer jag även om det inte var jag som satte upp den.....

Nu ska jag hämta min tvätt, ta en kopp kaffe, en dusch och försöka lugna mig lite för det är riktigt snurrigt i huvudet.

Hå och hej

Nu var kvartersvärden och snickaren här för att kolla vad som behövs göras för att återställa vardagsrummet efter vattenskadorna.
Det knepigaste för mig är ju att mattan i halva rummet måste läggas om, dvs alla grejer i halva rummet måste placeras nån annanstans vilket blir liiite knivigt. Mindre saker kan jag nog tränga i lite i sovrummet, men soffan, bokhyllorna och skrivbordet?
Tur att jag är rätt bra på Tetris....

Hispaliv har lagt ned...

Det verkar tyvärr som om bloggen Hispaliv har lagt ned.
Riktigt varför vet jag inte, men jag tycker att det är synd. Den var både intressant och rolig. Pat Punkt som drev den hade en hel del att säga anser jag.

Tack Pat Punkt för den här tiden!

Min gamla dator

I dag låter min dator väldigt mycket, fläkten kör på i 180 och jag börjar lite smått undra hur länge datorn orkar.
Den har ju ett antal år på nacken nu och är definitivt välanvänd. Tur att jag fick en extern hårddisk när jag fyllde år, på den ligger nu allt viktigt OM datorn skulle få för sig att krascha. Men förhoppningsvis klarar den sig ett tag til....

Jag ska rösta!

För 10 år sedan fick jag rösta för första gången, även då till EU-parlamentet. Sen dess har man ju röstat några gånger, för jag röstar alltid! Som jag ser det finns det bara en anledning att inte rösta och det är om man tänkt rösta på Sverige Demokraterna. För med tanke på hur ofta deras stolar står tomma, är det totalt meningslöst att rösta på dem. Sen står de ju också för en människosyn och sk. "politik" som jag inte alls anser demokratisk. Jag skulle t o m drista mig till att säga att nazister i kostym fortfarande är nazister.

De frågor som jag är mest intresserad av, är vård och omsorg, eftersom jag själv är väldigt beroende av fungerande vård och det att vårt samhälle tar hand om folk som inte alltid kan göra det själva, rent praktiskt eller ekonomiskt.
Men, dessa frågor är inte EU-frågor utan nationella frågor som vi kan försöka fokusera på i nästa år val istället.

Jag tycker att det är en absolut självklarhet att rösta. Plikt kanske, ynnest ja. För det finns ett flertal länder där man inte får rösta och länder där rösträtten bara är ett spel för gallerian. Många länders befolkningar har kämpat för sina liv för rösträtten, medan vi i Sverige ser den som självklar och det är säkert därför många svenskar inte röstar. De förstår helt enkelt inte och kommer med undanflykter som.... "Vet inte vem jag ska rösta på", "Politiker bara pratar", "Det spelar säkert ingen roll ändå om JAG inte röstar, för det gör väl andra"...."Jag firade nationaldagen igår, det räcker och nu är jag bakfull".
Vallokalerna är på de flesta håll öppna till 21.....ni hinner både piggna till från gårdagens fylla SAMT surfa lite på nätet om olika EU-kandidater OCH ta er till närmsta vallokal.
Man kan också rösta blankt, då har man iaf röstat!

Många klagar och klagar på vårt samhälle, på politiker och så vidare, det gör jag med rätt ofta MEN jag röstar och gör min bit. Soffliggare som klagar får lite grann skylla sig själva.
Nog kan EU kännas stort och Bryssel jävligt långt borta, men nu är Sverige med i EU och vi kommer att skicka dit parlamentariker vare sig soffliggarna gnyr i sin bakfylla eller inte.

Så jag skriver det en gång till.... GÅ OCH RÖSTA!

( Sen kan du slinka in på närmsta pizzeria och känna att du gjort ditt för demokratin)

TV? nej tack

Radiotjänst ringde nyss. Tjejen där frågande om jag hade nån tv givetvis, eller om jag tänkte skaffa det inom den närmsta tiden.
Nu är det ju dock så att jag inte ser på tv.....jag skulle nog hellre sitta och titta på mina torkande väggar. Det gör jag inte förvisso, för jag sitter ju vid datorn i tid och otid istället, men det känns mer vettigt än glo på tv.
Sist jag "kollade" på tv, var hos mina föräldrar för nån månade sen, eller rättare sagt, tvn var på medan vi spelade kort i samma rum.

Förr, i Skåne, då tittade jag på tv och tvn var på väldigt mycket även när jag egentligen inte tittade på den. Så jag tror att jag överdoserade tv-tittandet helt enkelt och sen gick ju den tvn sönder.

Att sitta och glo på dokusåpor, antikrundor och galor är verkligen inte min grej. Film? visst kan det finnas bra film, men oftast är jag alldeles för ofokuserad och rastlös för att få ut nått av en film. Dramaserier? Njae, jag orkar liksom inte följa avsnitt efter avsnitt efter avsnitt, då blir man låst av sitt tvtittande.

Jag tror faktiskt att folk skulle må bra av en tv-fri dag i veckan. Då kanske de skulle prata om annat än Robinson, Ernst och Melodifestivalen, tex, om sina drömmar, känslor, minnen och....ja massor.

Och nu till den stora frågan.....Finns Bingolotto kvar? Jag är helt Lost på den punkten men någon kanske kan hjälpa mig På Spåret? Så Ska Det Låta! Jag borde kanske Fråga Lund om en Rapport?  Eller ringa in Dr Quinn, men det är nog inte Aktuellt, Komissarie Morse har nog bättre koll för han är 24 Karat värd. Våra Bästa År har nog passerat och Glamouren falnat, så att flytta till Lilla Huset På Prärien eller Sommartorpet vore smartare än Dallas. Ika I Rutan är inte kvar och således hjälper det inte ens att Björnes Magasin ligger i Kvarteret Skatan, där även VaranTeatern och Teskedsgumman huserar. Det nedlagda Varuhuset har köpts upp av Grevinnan och Betjänten, för att Houset inte ska byggas om till Baren i en extrainsatt special Room Service. Big Brother noterar detta men drar Hem Till Byn som börjar på V och har Den Vita Stenen som kännetecken.

NÄ.... nu räcker det.....

Fukten torkar fint!

Fuktexperten var just här och tittade till vattenskadorna. Han sa att det torkar riktigt fint, så nästa vecka kommer han tillbaka och tar förmodligen bort fläkten. Han hade givetvis lite flashiga instrument att mäta fuktgraden med.

Sen får man väl se hur snabbt värden ser till att fixa iordning hörnet. Vore trevligt att ha det fixat till slutet av Juni när Hannah och hennes mamma kommer på besök, men vi får se.

Föredragad

I dag höll jag, G och C föredrag för personal på två av Stadsmissionens boenden.
Jag får nog säga att det gick hyffsat för mig, jag blir aldrig nöjd. G och C var jättebra! Det är väldigt givande att få föreläsa med andra i Inre Rum. Inte bara det att man får höra deras historier men man får också lite stöd i varandra, för det är inte alltid så lätt att ställa sig för främmande människor och prata om sin, ibland väldigt jobbiga, erfarenheter.

Ok, jag erkänner, jag har lätt för det. Jag blir sällan speciellt nervös, det spelar ingen roll om jag börjar hosta, tappar bort ord eller helt kommer av mig. För jag har varit med om värre saker och jag har så lätt att se föredragen, den stunden i perspektiv. Givetvis gör jag mitt bästa, för jag vill ju förmedla något, jag vill öka förståelsen för personer med psykisk ohälsa och det är väldigt viktigt för mig. Jag har också märkt att de som lyssnar verkligen uppskattar det vi pratar om.

Men helt ärligt, så jag kan prata för främmande folk och lämna ut vissa saker om vad jag varit med och hur jag känt och tänkt. Det svåra är egentligen att lämna ut mig själv och mina tankar för de som står mig nära, de som betyder något...för det är bara de som verkligen kommer nära som kan såra och skada.
Långdistansmissiler är jag ganska imun mot, närkampen däremot, den är svårast och där har jag fortfarande mycket att lära. 
En del vänner blir rätt sura på mig ibland när jag fäktar bort allvaret med min något störda humor, men ibland måste jag, för humorn är mitt vapen. Jag kan vara allvarlig men jag föredrar att inte vara det för mycket och för länge, då blir det jobbigt och att ha det jobbigt i onödan känns ganska dumt.

Ibland hittar man ju folk som förstår detta, för att de gör lika dant mer eller mindre, vilket är väldigt befriande. Att kunna ha djupa diskutioner som sedan övergår i att man härmar en kåt sköldpadda i en youtubefilm, är fint tycker jag.

Mer humor åt folket!


Föredrag i morgon

I morgon håller jag föredrag för folk som arbetar på Stadsmissionen, givetvis med mina kollegor i InreRum.
Jag känner mig inte helt förberedd, men det gör jag ju aldrig så det ska nog gå vägen. Föredraget är på eftermiddagen, vilket är bra för då finns det inte någon större risk att jag försover mig.


Jag har också upptäckt Keso Äpple-Päron-Vanilj. Jag var ganska skeptisk till denna nymodighet först, men nu får jag erkänna att jag tycker att det är otroligt jäkla god.
De senaste dagarna har jag levt på pastasallad och keso. Detta pga värmen och det faktum att jag har väldigt svårt för att få i mig mat när termometern passerar 25 grader i skuggan.

RSS 2.0