Solen steker

24 grader i skuggan i går och något liknande idag skulle jag tro, jag har inte kollat termometern.
Trots hettan och en molnfri himmel, så traskade jag och A från Redbergsplatsen och hem till mig. Ok det är ingen jättesträcka egentligen men det var riktigt varmt.
Där på följde stora mängder kaffe och prat, vilket var väldigt trevligt.
Sen tyckte A att vi kunde knata ned till kvartersrestaurangen och ta en öl, så det gjorde vid. Kall öl en sådan här varm dag är ju inte fel alls.
Trevligt och intelligent folk kan man oftast inte få för mycket av, så jag är glad att jag lär känna A. Hon är en bra person.

I ärlighetens namn

Ja, vad ska jag med denna blogg till om jag inte är ärlig i den?
Den frågan väcktes efter en pratstund med klarsynt vän.

Jag mår inte så bra just nu, men jag har mått så här förr och troligtvis går det över förr eller senare.
Det är någon form av rastlös melankoli skulle man kanske kunna säga.

Anledningen till att jag är tveksam till att vara ärlig här i bloggen, är att flera vänner och dessutom min mor läser den.
Jag vill ju inte oroa folk, men kanske är ärlighet bättre än tystnad?
Fick just sms av en vän som läst föregående inlägg, jag svarade på det första och nu sitter jag här och borde svara på det andra för att visa att jag bryr mig tillbaka. Men, jag känner mig lite handlingsförlamad och dessutom är telefoner verkligen inte nått jag vill använda just nu. Det är svårt att förklara.

Ha överseende med mig nu och ett tag. OM jag inte svarar, eller har stängt av telefonen, så är det för jag inte riktigt orkar vara nåbar via telefon.
De flesta av mina vänner har mig på msn, morsan också, det är av nån anledning lättare för mig att använda msn än telefoner och sms. Jag blir inte lika stressad av msn, så snälla ring inte.


Det har inte "hänt" nått, jag har mina upp och nedgångar helt enkelt.


Det går väl över det också!

Jag tror att jag lider av en släng vårdepression. Det är inte speciellt kul, men det går väl över det också.
Inget varar ju för evigt så att säga.
Egentligen är jag för seg för att skriva detta inlägget, så jag ska nog inte bli långrandig utan istället borsta tänderna och krypa i säng.

Fick ett fint kort från Kreta i går, trevligt!

En Vintersaga

Jag kom att tänka på en svensk sång....det enda jag minns av den var "Det är då som det stora vemodet rullar in" som sjöngs av en raspig mansröst.
Så, jag googlade lite och kom fram till att låten heter "En vintersaga" och versionen förmodligen var....Jerry Williams!
Så då youtubade jag och ja, det stämde!
Jag har nog inte hört denna låt på säker 15 år.
Min far gillar Jerry Williams, så det är förmodligen han som spelat den. I övrigt har jag svårt för Jerry Williams, men just denna låter göra han oerhört bra. En bekant var ljudtekniker åt just Jerry Williams en gång och Williams var den proffsigaste svenske artisten han jobbat med - någonsin. Han var dessutom väldigt trevlig.

Jag kan tacka mina föräldrar för mitt stora musikintresse. Jag växte inte bara upp med Jerry Williams, utan mycket annat, progg, rock, soul, klassiskt, visor och pianot i vardagsrummet. Jag minns hur mamma spelade och jag dansade, innan jag lärde mig spela själv.
Jag lärde mig noter tidigt tack vare mammas pedagogik och min envishet. Jag ville ju så gärna, så mamma gav varje not en egen färg, gjorde notblad till enkla låtar och satta färglappar på tangenterna. Jag kunde inte läsa tror jag, men jag lärde mig noterna och det sitter fortfarande.
Förvisso övergick jag mer till sång senare, uppmuntrad av min körlärarinna och sång är väl det jag kan bäst egentligen.
Jag har försökt mig på gitarr och blockflöjt också, även lite trummor  men inte så seriöst som sången.

Jag sjöng solo i Bredaryds kyrka en gång men det enda jag minns var hur otrolig akustiken var. Jag gillar inte kyrkor egentligen, men ....ja akutstiken brukar ju vara väldigt bra.....


Flashbacks

Ibland så får jag flashbacks.
Som nu. Jag lyssnar på Madrugadas låt "A deadend mind".
Den lyssnade jag på om och om och om igen i hörlurarna när jag bodde på korttidsboendet.
Vacker musik och Siverts underbara röst. Igen och igen.
Jag fick låten av E, som presenterat så mycket bra musik för mig. Han är min jukebox och en väldigt bra sådan för de musikaliska skatterna jag upptäckt via E är ovärdeliga för en musiknörd som mig.

ÖB och Lars

Lars växer och växer!

larsI dag var jag på Överskottsbolaget, billigt och bra! Köpte en del tvål och schampo och sånt som går åt, men också detta:

öb

Min gamla vattenkanna började läcka, men nu har jag en ny! Köpte även en militärtröja för 25 spänn och batterier.
Jag gillar ÖB!


"Lars" och 6 km

Den skumma japanska växten har nu fått ett namn - Lars!
E döpte den efter Lars Leijonborg, varför vet jag inte riktigt......men vi hade jäkligt trevligt i lördags/söndags med allt kaffe.
Lars har växt ytterligare, men jag orkar inte pilla med bilder. Jag har traskat lite mer än 6 km i dag i gassande sol, så jag känner mig lite mör.
Jag gick till Inre Rums kontor och tillbaka med mp3an och mina nya hörlurar. Nu har jag ont i ryggen och är lite öm i fötterna, men det var skönt att röra på sig.

Nästa vecka blir det två föredrag med Inre Rum, ett i Trollhättan och ett här i GBG för Stadsmissionen, jag hoppas bara att jag orkar med båda. Jag känner mig ganska trött nämligen. Det tar väl lite på krafterna att ha vattenskador och tänka på hur det blir med renovering sen etc.

Kan snart vara dags att köpa nytt köksbord tror jag..... Mitt nuvarande har jag haft i 9 år och det har utstått flera flyttar. Träbitarna som håller uppe klaff-delen har spruckit lite och det är väl inte så bra, men det håller nog ett tag till.

Den mystiska japanska växten

Jag fyllde ju år för ett tag sen och då fick jag en burk med jord som jag skulle vattna och ställa i solen. Texten på burken är på japanska eller dyligt, så jag har ingen aning om vad för växt det är.
Nu börjar dock denna mystiska växt titta upp ur jorden, det ska bli spännande att se vad det är för något!

växt


KossthePlug!

Jag köpte ju nya hörlurar igår, inear-varianten men denna gången tog jag inte dom billigaste utan det blev några kronor mer och definitivt bättre. Jag är kär! Koss the Plug för 179 kr sitter otroligt bra och bekvämt, ljudet är också betydligt bättre än i mina gamla. Yay!

Det skumma Spanien-nummret ringde i morse igen.... jag svarade inte. Bra att jag skaffade nummerpresentation i förrgår, så behöver jag inte bry mig. Tur också att jag inte är lika paranoid som förr, då hade jag fått svårt att släppa detta 0034-ringande, men nu kan jag strunta i det helt och hållet.

Om lite mer än en månad får jag fint och långväga besök. Min vän Hannah och hennes mor kommer till Sverige, dom bor i Sydafrika nu. Hannah lärde jag känna i skåne för ett antal år sedan nu men vi har inte träffats på några år, det är ju lite långt till Sydafrika. Det ska bli underbart att träffa henne igen!


Misstänkt telefonbedrägeri

Jag misstänker att nån bedragare ringer till min hemtelefon.
Jag har fått samtal där ingen säger ett ord. I går skaffade jag nummerpresentation och två gånger har nån ringt från ett utlandsnummer som börjar på 0034, vilket tydligen är Spanskt. Jag känner ingen i Spanien så jag är väldigt misstänksam just nu. Jag har givetvis inte ringt upp nummret, för det är just det som "dom" vill skulle jag tro.
Jag läste om denna typen av bedrägeri för länge sedan nämligen.
Jag har nu mailat till Comhem om detta för jag vet inte riktigt vad jag borde göra. Förmodligen är jag inte ensam om att ha fått dessa skumma telefonsamtal.


Jag blev förhoppningsvis dock inte bedragen idag när jag köpte nya inear-lurar till mp3an, det bidde Koss denna gången. Inte så dyra, men förhoppningsvis bra kvalite.

I morgon ska jag försöka få håret klippt på Salong Orkidé som ligger här i krokarna och har drop-in. Topparna är riktigt slitna så klippning behövs verkligen.


28 år

Jaha så blev man 28 år idag.
Var ute och härjade i går med vänner, så jag vart inte så pigg idag. Men, jag och "grannarna" ska till kvarterskrogen om en timma och fira lite. Det känns lagom. Kul att ha två vänner som bor så nära och att vi har en helt ok restaurang här också.

Nu ska jag bli vuxen och skaffa Icakort!

Bättre fly än illa fläkta

fläkt

Denna makapär står nu inkopplad i mitt vattenskadade vardagsrum.
Pga den så har jag numera laptopen i köket eftersom fläkten brummar en hel del samt gör luften väldigt torr.
Som tur är hade jag en 20 meters nätverkssladd och som tur är har jag ju kök och sovrum att vistas i.
Det är inte roligt, men det går.
Fuktfläcken i taket ser iaf bättre ut nu, för det står en fläkt där uppe hos grannen också.
Jag får leva med detta ett bra tag nu, men jag har ju gott om tålamod så det ska väl gå an.

Jag hade ju planer på att fräscha upp väggarna i lägenheten.....men det var inte så här jag hade tänkt mig det.
Planen var att ta sovrum och kök först, där behovet är störst och sen så småning om lägga på mer vit färg i vardagsrummet men ha kvar fondväggen. Nu får jag tänka om.
Köket och sovrummet får se ut som det gör, för nu är vardagsrummet prioriterat givetvis.
Jag får se sedan är vardagsrummet nån gång blir klart, om jag orkar med mer renovering i år.

Torktid: en månad

I dag var en snubbe här och inspekterade skadorna efter rivningen, han sa att det kommer ta minst en månad innan det är torrt. Han installerade även en byggfläkt som brummar rätt ordentligt. Så jag har flyttat datorn, som tur är en laptop, till köket. Så nu fick jag användning för min 20 meters nätverkskabel minsann!

Det känns inte så kul att ha det så här i minst en månad, men jag har liksom inte så mycket att välja på. Jag bor ju här.
Tur att jag åtminstonne har köket och sovrummet och kan stänga dörrar så att jag inte störs alltför mycket att fläkten.

Bra att A sa till mig att notera elmätarställningen, för jag ser redan att fläkten drar en jävla massa el, men det hoppas jag att värden ger mig ersättning för senare. Tur att A har koll.

Riv....järnet!

Kvart i 8 i morse ringde det på dörren, det var två män från Rivspecialisten som skulle riva upp mitt vattenskadade hörn i vardagsrummet.
Rivningen gick relativt snabbt och rivspecialisterna var mycket trevliga, något som alltid underlättar mycket.

Så nu ser det ut så här....

riv

och så här...

riv2

Eventuellt kommer det en expert på fuktskador i dag också, så jag får väl vackert hålla mig hemma.

Det luktade inte rosor när de öppnade upp, blöt puts lukar jääävligt unket kan jag säga så nu vädrar jag.

Vattenskador....

Efter inspektion av en expert på vattenskador, så verkar skadorna värre än jag trodde.
Ett hörn av vardagsrummet måste rivas upp, väggar, tak och golv - rubbet. Min fina fondtapet ryker med.
I detta hörn finns också mitt nät-uttag, det fungerar, men jag vet inte om jag kan ha sladden i när dom river upp väggen.
Så det kanske inte blir så mycket uppdateringar de närmsta dagarna.

Ett plus i misären, är att experten, hantverkaren och kvartersvärden är väldigt trevliga, alltid något.

Bilder från Småland

räksked


Pappas räkskedputtesmatta

Putte har fått heltäckningsmatta och verkar nöjd


aloevera

Mammas blommande Aloe Vera


Vattenläcka!

Vaknade av att det ringde på dörren...... det var kvartersvärden. Hon informerade om att grannen ovanpå fått en vattenläcka och att det nog runnit ned hos mig. Mycket riktigt var en bit av min vägg blöt.
Lagom kul sätt att vakna på kan jag säga.....

Nu väntar jag på att nån snubbe ska komma och fixa väggen.

vägg

Hemfärd

I dag åker jag hem till GBG, tåget går från Hestra 14.24 OM det är i tid.

I går var farmor och farfar här, då bidde det väldigt god smörgåstårta! Jag älskar smörgåstårta!
Jag fick en orkidé också, jättefin, men den får stanna hos föräldrarna ett tag för det blir svårt att ta den på tåget.

I kväll blir det Klädbytardag också, det ska bli trevligt, även om jag får stressa lite när jag kommer hem.

Jag har fotat lite men bilderna kommer nog inte upp förrän i morgon nån gång. Bla bild på pappas räksked då och Putte givetvis.

Ullareeed

Efter att jag nästan tråkat ihjäl mig i går förmiddag, bar det sedan iväg till shoppingparadiset Ullared.
Det regnade något kopiöst på vägen det kan jag säga!
Sen blev det shopping. Nya gympadojjor, färgpatron till skrivaren, några tröjor och lite småplock. Vi var även på Netonnet och köpte en extern hårddisk till mig och ett mackjärn.
Sen var jag och morsan ganska möra, så vi åkte hem och spelade vi kort med farsan, som vann första rundan och sen vann morsan. Jag får ta revanch i kväll tror jag.

Vid 17-tiden kommer farmor och farfar hit. Vi firar min födelsedag en vecka tidigare så det blir smörgåstårta!
Det ska verkligen bli gott!


I Småland

Jag lyckades ta mig till småland utan missöden, även om jag höll på att missa tåget pga att bussen till centralen var rejält försenad. Resan gick bra och farsan hämtade mig vid tåget, samt pekade ut vart någon/några har snott en vägkamera med stolpe och hela baletten! Jag undrar just vad dom ska med den till?!

Sen fixade farsan omelett med räkstuvning, det är tydligen den rätt han snöat in på just nu och han visade också upp sin "räksked". Min far är rätt uppfinningsrik och har gjort räkskeden själv, det är en vanlig sked som han böjt lite och borrat några hål i för att fiska upp räkor som är på burk utan att få med en massa av vätskan. Fiffigt!
Hade jag inte glömt sladden till min kamera, så hade ni fått en bild på räkskeden, men det får ni inte just nu.
Kanske skulle önska mig en egen räksked?

Lille herr sköldis låg och jäste i terrariet, mätt och belåten. Han verkar väldigt nöjd med att nu ha en flashig heltäckningsmatta i terrariet istället för småsten. Jag var skeptisk när jag hörde detta påfund, men sköldis verkar gilla det och det är ju vad som räknas. Bilder på detta kommer så småning om.

Efter hutlösa mängder kaffe och Animal Planet, så lade jag mig nån gång efter 22 och lyckades somna trotts allt koffein i blodet.
Vaknade strax innan 8 av att morsan var uppe och skulle till jobbet, så jag pallrade mig upp jag med.
Förmodligen åker jag och morsan till shoppingparadiset Ullared när hon slutat jobbet vid 14. Bland annat har jag fått i uppgift att köpa lösögonfransar till N. Själv tänkte jag kolla efter lite sommarkläder och kanske ett par nya gympadojjor, då jag snart har traskat sönder de jag har. Dessutom ska jag spana in Panduros nya outletbutik i Ullared och sedan rapportera till A, som vill åka till Ullared i sommar.

Nu är klockan 09:10 och sköldis har förvånansvärt nog inte vaknat än!

Bortrest!

Idag åker jag till småland och släkten. Kommer tillbaka på söndag eftermiddag, sen är det Klädbytardag på kvällen.
Klädbytardag innebär att ett gäng tjejer tar med sig avlagda kläder och byter lite med varann. Det som ingen vill ha ger vi till second hand. Det brukar vara väldigt trevligt.

Filmningen i måndags gick nog rätt bra också, får se hur resultatet blev så småning om.

Eventuellt blir det en runda till shoppingparadiset i Ullared på fredag. Mina föräldrar bor rätt nära, så det är knappast första gången jag åker dit.

Dokumentärinspelning

I dag blir det troligtvis dokumentärinspelning. Jag är inte så nervös - än! Men det kommer väl kanske.
Så efter 14 kommer jag vara upptagen som bara den.
Håll tummarna!

Vädret är svalare nu, det regnade t o m i går. Rätt skönt med lite regn faktiskt.

På torsdag bär det av till Småland med tåg. Ska träffa släkten och min lille sköldis som jag saknar.

RSS 2.0