Sömn

Nu har jag fått testa Nozinan i tre nätter. Nozinan är egentligen neuroleptika, men har en tröttande effekt så den används mest som sömnmedel nuför tiden.
Jag har sovit bättre dessa tre nätter än jag gjort på många år, mycket lyckat då måste jag säga!

I många år har jag haft svårt både med insomning och att hålla mig sovandes, vilket givetvis gör mig väldigt trött under dagarna. I perioder blir det ännu värre och jag sover väldigt lite.
Nu har jag en sån period och när jag var på psykosvården i fredag, hade jag bara sovit 2-3 timmar och min läkare tyckte givetvis att vi skulle ta tag i detta. Där av Nozinan.

Tidigare har jag fått Zolpidem som insomningstablett, med då jag haft den i perioder i många år nu så har den slutat fungera på mig. Jag har även testat sömntabletten Propavan, men den gjorde ingen nytta. Zolpidem gjorde det lättare att somna förvisso, men höll mig inte sovande.
Så oftast vaknar jag varannan timme utan anledning och har sen svårt att somna om igen.

Men nu äntligen verkar det vara slut med detta eviga uppvaknande! För på Nozinan sover jag faktiskt nästan hela natten om jag inte behöver gå på toaletten. I natt har jag sovit ca 9 timmar - i streck! Det känns helst otroligt!
Man kan känna sig trött och seg sen efter Nozinan, men det kan jag inte påstå att jag gör, iaf inte efter att jag fått mina två koppar morgonkaffe.
Det finns än så länge bara ett krux med nozinan för mig, och det är att man bör ta den ca 4 timmar innan man ska sova. Så man måste ju komma ihåg att ta den i tid, fast jag vågar nog påstå att jag känner viss effekt redan efter 2 timmar, men det gör ju inget!

Så nu är jag tacksam! För att jag har en bra läkare och kontaktperson, för Nozinan och för sömnen!

Välkommen till världen!

Den 22a Januari klockan 16:51 kom en liten prinsessa till världen.
Något tidig vägde hon 2,7 och uppmätte 47 cm.
Jag såg just ett par bilder på underverket och jag är så otroligt glad för mina vänner skull, lättad över att allt gick bra och ser fram emot att lära känna denna nya, lilla person.
Vad hon skall heta är i nuläget inte bestämt dock.


Välkommen till världen lilla Prinsessan!

Tänkande människor

Jag tycker om människor som tänker på vad dom gör och säger, människor som inte bara hasplar ur sig saker och sedan direkt glömmer vad de sagt.
Det gäller även mindre saker, för även mindre saker kan få stor betydelse i slutändan.

Som i fallet med en bekant, som för ett tag sedan sa att han borde fixa en "kaffepresent" till mig då han vet hur mycket jag uppskattar denna underbara dryck.
Visst, tänkte jag, det vore ju trevligt OM han fixade det....

Och det har han nu tydligen gjort!
Jag uppskattar verkligen sådant och ser fram emot detta kaffe som han lovprisat.

Tjejig på gamla dar

Jag har minsann gått och blivit rätt tjejig på gamla dar!
Inte nog med att jag köpte på mig en massa ekologiska skönhetsgrejer på Hälsomixen i julas, nu har jag dessutom köpt sk. "bodybutter" på BodyShop, en ny kajalpenna och min väninnan E har gett mig sminktips.

Så jag sminkade mig faktiskt lite i onsdags, men givetvis började det då snöa i sidled.....

När jag tänker efter, så har jag nog börjat klä mig mer i kjolar och kläningar på sistonne också! Men, jag bannlyser rosa, som en vän sa: "Rosa är inte en färg, det är en sjukdom".

Jag tror att det är så, att jag tycker att det är lite roligare att försöka se snygg ut nu när jag går ned i vikt. När jag vägde som mest kändes det inte som om det spelade nån roll hur jag såg ut, för tjock var jag ju ändå och det gick inte att dölja med smink eller kläder.
Nu har jag tappat 11 kg och fått mer muskler, det både syns och känns, vilket gör att jag nog lägger lite mer tid på hur jag ser ut. Jag är nog inte så otroligt ytlig, det handlar inte om att vara snygg, utan att känna sig snygg. Att ha en hållning, en utstrålning är mycket viktigare än allt smink i världen och en utstrålning kommer alltid in ifrån. Har man hittat en trygghet i sig själv och den man är, så blir man snygg. Sen kan man alltid piffa till sig lite extra ibland när man har lust.

Men jag kommer aldrig sminka mig för att gå utanför dörren, jag sminkar mig när jag känner för det, för personligen tycker jag inte att det är såå intressant att stå och peta sig i ögonen med en penna och kladda på div. underlagskrämer och sånt.
Jag kanske inte är så himmla tjejig....än....
Sen måste det ju inte vara tjejigt att sminka sig numera, eftersom fler och fler killar sminkar sig.

Dock är jag jävligt glad över min sheatvål och mitt cocoabodybutter, för min annars så vintertorra hud mår otroligt mycekt bättre!

Grattis!

I dag vill jag gratulera min lillebror och hans sambo på deras 3 års dag!
De är trevliga prickar och jag önskar dem många fina år tillsammans!


 GRATTIS!

God fortsättning!

Jaha så är det ett nytt år och nytt decennium till och med!
Jag spenderade nyårsafton men en bunt härliga vänner och hade det väldigt trevligt!

Jag kom tillbaka till Göteborg den 30de, då jag fick skjut av en barndomsvän och hennes bror. Resan gick bra och sköldisen var lite lagom hysterisk i bilen.

Veckan i småland var lugn och trevligt och jag lyckades till slut vinna i tremannavist TVÅ gånger på en kväll! Det kändes gött efter att farsan vunnit en massa gånger och morsan några gånger hon med.

Jag fick ju en klippning i julklapp, så 15 cm hår kapades av ungefär och det var rätt skönt eftersom det var slitet, men jag har fortfarande rätt mycket hår kvar. skillnade är dock att det ser mycket friskare ut och det fastnar inte i byxlinningen längre....

Det känns lite konstigt att det är Januari nu, tiden går så himmla fort! I år kommer jag att fira min sista födelsedag som 20-nånting, nästa år fyller jag nämligen 30! Om jag får nån 30-års kris så lär det väl visa sig, men jag tror att jag har krisat tillräckligt i mitt liv.

I går morse vägde jag mig, vågen slutade på 85.8 kg, vilket är väldigt mycket, men ändå mindre än den visade innan jul. Ett kilo till och då väger jag mindre än jag gjort på över 3 år. Det är grytm skönt att tappa i vikt!
Det jobbiga är ju att man måste köpa ny kläder hela jäkla tiden.....men, det är "smällar" man får ta!
Jag tror att bytet till Haldol från Seroquel gör en del, för sen dess har jag tappat 0,5- 1,0 kg i veckan utan nån större ansträngning. Psykiskt mår jag också bra av Haldol, jag har ju haft den förr, så jag är inte så förvånad, men det känns lite som att jag klarar viss stress lite bättre och tankarna är mindre kaotiska tror jag.
Fenomenet "Tanketrängsel" är ju något jag haft väldigt länge, men som blir bättre av medicinering. Jag tror dock att det blivit ännu något bättre nu på Haldol för jag känner mig lite mer fokuserad.

Jag minns fortfarande hur det var, när jag första gången i mitt liv fick anti-psykotisk medicin, det var en låg dos Haldol och jag märkte skillnaden redan efter några dagar eftersom haldol är relativt snabbverkande.
Det var som att svänga av en flerfilig motorväg och in på en liten stillsam grusväg, rent tankemässigt.
Förr hade jag väldigt svårt att tänka klart eftersom flera nya tankespår ploppade upp hela tiden, en kakafoni av tankar som också gjorde att jag hade svårt att komma igång med saker.

"Jag borde kanske diska....eller ska jag laga mat först, mat vad ska jag laga, måste jag handla? Är det mycket folk på affärnen vid denna tiden? Är det halt, vilka skor ska jag ta? Jag borde kanske köpa nya skor, har jag råd med det? jag kanske borde kolla mitt konto...."
Vips så gjorde jag nått helt annat än att diska.... Det kanske låter som en lätt sak att bara ställa sig vid diskhon, men det var inte det för mig. Alla tankarna kom ju ivägen.

2009 var ett bra år, jag har hållt mig mestadels frisk både psykiskt och fysiskt. Inre Rum har verkligen utvecklats och krönts med vår fina utställning "Psykets Historia" och nu fortsätter vi att utvecklas!
Jag har bott i min mysiga lägenhet i ett år med första handskontrakt och det känns väldigt skönt. Jag klarade mig genom renoveringen av vardagsrummet pga vattenläcka utan att gå under av stress och ångest. Jag klarade också allt arbete med elledningarna och den nya spisen utan att bli tokig pga alla hantverkare.
I dag är det exakt 3 år sedan jag flyttade in här!

Det härligaste med 2009 var nog alla vänner och min stora släkt, även om jag inte lyckas med att träffa hela släkten så ofta, utan bara delar av den, så är det väldigt trevligt. På min mors sida är vi så många att om alla ska samlas måste vi hyra lokal. Men så blir det kanske senare i år då min mor fyller 50 och en moster blir 60.

Nu ska jag mala kaffebönor!

RSS 2.0