Hypothermia Live i Gbg

I lördags hade jag en mycket bra musik-upplevelse!
Bandet Hypothermia firade släppet av skivan "Skogens Hjärta" med att spela live på Flame i Göteborg.
Musiken var så där bra att jag rös i märgen och det nästan vibrerade i hjärnstammen.

hypothermia live


Inte nog med det, nej, jag träffade också många trevliga människor och jag hade jättekul!

Ett stort tack till Hypothermia och andra som var där!

Sommar hälsning från Putte

Här kommer en hälsning från Putte som är på kollo i Småland.

Putte i gräset

Babysteps

I föregående inlägg babblade jag ju lite om studier och omvårdnadsprogram...... insåg dock sen att jag inte ska ta mig vatten över huvudet och hoppa på något mer eller mindre direkt, vilket jag lätt gör när jag tycker att jag får bra idéer.
Nej, jag ska tänka över detta nog och söka någon liten kurs på universitetet till våren för att se om jag klarar det först. OM det nu går ihop med vad FK anser.....

Just nu sitter jag och väntar på leverans av min fotölj som jag köpt till mig själv i födelsedagspresent!
Återstår att se om  och hur jag får in den i längenheten dock....i leveransen ingår inte inbärning från porten, men det är ju dock bara en fotölj och inte en hel soffgrupp, jag borde lyckas med det.

Sista chansen?

Jag funderar och har funderat lite på mitt liv och vad jag vill göra med det.
Nästa år i april går min aktivitetsersättning ut och jag behöver då söka annan ersättning från FK i så fall.

Jag funderar nu på om jag ska försöka, läsa f ö r s ö k a, plugga lite. Jag har egenligen inget att förlora på det utom lite självförtroende möjligtvis.
Det jag då funderar på är omvårdnad på deltid, för heltid kommer jag inte klara det är jag väl medveten om. Det kan ju vara värt ett försök och dessutom intressant.
Skulle jag mot all förmodan klara det kommer jag kanske aldrig få nått jobb, men då har jag iaf lite utbildning. Det känns som en utmaning värd att ta och det är lite sista chansen innan jag ev. blir panchis.
Men det återstår att se om det går att lösa med FK och sånt.


I Småland

Jag befinner mig i mitt barndomshem i Smålands skogar i en liten liten byhåla.
I dag skiner solen faktiskt och det är kvavt, annars har det nästan regnat konstant sen jag kom hit i torsdags.
När pappa hämtade mig från tåget i sin sommarbil, en lilasvart-metallic BMW Cab, så regnade det och haglade så mycket att vi nästan var tvugna att stanna. Sen har det liksom varit väldigt blött....

Under skohyllan stod sköldisen Putte och han verkade bli lite glad över att jag kom på besök till Hans Höghets sommarresidens.

I går var jag på www.halsomixen.se hos frisören Inger och klippte topparna på mitt hår samt köpte mer ekologiskt schampo. Inger tillverkar sina schampon själv och jag kan verkligen rekomendera dessa schampon! Det är inte en massa konstigheter i dem och håret mår väldigt bra utan skumma kemikalier och silikon.
Denna gången köpte jag Granatäpple och Tangerin-schampo, dom doftar väldigt gott!

Sen knatade jag bort till Göstas Konditori, denna fikabrödsinstitution här i byn! Där jag mötte upp min barndomsvän och hans fru, vi hade en väldigt trevlig och rolig fikastund precis som vi brukar. Jag noterade att man fortfarande inte ändrat inredningen på Göstas....det har man inte gjort på minst 30 år, förmodligen mer.
Sen knatade jag hem i spöregnet, men det var faktiskt skönt och det åskade lite också! Jag var förvisso helt genomsur när jag kom hem dock....

Jag och föräldrarna beställde sedan kebab/pizza från den inte riktigt lika anrika pizzerian Rendez-Vous. Man får passa på att vara onyttig när man är bortrest! Därefter det sedvanliga kortspelandet....pappa vann som vanligt, men jag var inte långt efter! Det ÄR väldigt svårt att vinna över en person som lärt sig räkna kort efter 30 års kortspelande på torsdagar, det blir väldigt många torsdagar..... I kväll skall jag dock ha revanch!

I dag fick vi äntligen lite sol och just nu är föräldrarna ute i trädgården och påtar med lite "hjälp" från Hans Höghet Putte som likt en ko på betessläpp, ystert och hysteriskt kutar omkring i sin hage.
Nog för att jag saknar Putte när han är här under våren och sommaren, men han har det så fint här och blir ompysslad av farsan. Mer yta att röra sig på inne också den rätt stora hagen i trädgården. Givetvis får han "god" mat också, daggmask är ju jättekul att äta och finns inte det, så går ju rå nötfärs, banan, äpple lika bra. Bäst blir det ju när jordgubbarna mognar....

Om några timmar kommer farmor, farfar, brorsan och hans sambo hit, då ska vi äta smörgåstårta för att fira min födelsedag en vecka sent. Det blir trevligt.

Den stora palt-skandalen!

Förra helgen gjorde min mor pite-palt (hon är född i Norrbotten ja), hon sa då att hon skulle frya ned några i spad till mig så att jag skulle få palt när jag kom på besök idag. Jag blev givetvis glad för pite-palt är jävligt gott.
När jag kommer hem till föräldrarna ligger 3 paltar i spad på upptining, YAY!

Då säger min far att min mor ”exprimenterat” lite med några platar......hon har nämligen fått den korkade idéen att lägga FETAOST i några paltar! Nog för att jag gillar fetaost med inte i palt....min morbror hade vägrat testa fetasostpalten....jag har nu testat och min mor skall få veta hut när hon kommer hem från jobbet när som helst.

Man exprimenterar INTE med något så viktigt och heligt som palt!
Min mormor dog för många år sedan och kanske vänder hon sig i sin grav nu.
Hade mamma gjort detta expriment medan morfar levde, så hade hon nog blivit arvslös.....inte för att han hade några pengar visseligen, men nu kanske ni förstår hur VIKTIGT detta är i vår släkt.

Frågan är om jag någonsin kommer att kunna äta fetaost igen, utan att tänka på min mors hädande av DenHeligaPalten.

Grattis Gyllenkroken!

Gyllenkroken har under veckan 20 års jubileum och detta har man firat hej vilt med olika aktiviteter! Föredrag och kändisbesök, fest, trolleri och poesi!
Gyllenkroken är det aktivitethus som jag besöker ibland, där även Inre Rum finns och det var folk på Gyllekroken som först kläckte idéen till Inre Rum.
Gyllenkroken har också det korttidsboendet där jag bodde några månader då jag var bostadslös för 3,5 år sedan.

I många år har Gyllenkroken haft en väldigt stor betydelse för väldigt många människor och jag hoppas verkligen att verksamheten kommer att fortsätta i samma fina anda i många många år till!I går hade jag tänkt ta mig till Gyllenkroken och bevista detta jubileum.....men, jag kom aldrig iväg.
Jag har på sistonne varit än mer lättstressad än vanligt, något känsligare och en aning förvirrad. Det är nog ingen större fara, jag klarar mig men det är tufft ibland.
Att gå i teriapi en gång i veckan tar kraft. Det är inte bara att babbla lite i 50 minuter och sen glatt gå där ifrån.
Det är mer som att gräva i sitt inre med en rostig sked, det går rätt trögt ibland och är inte helt ofarligt.
Som tur är har jag en bra psykolog, annars skulle jag inte fortsätta. Min psykolog utgår inte från någon mall han lärde sig i utbildningen, utan från den person han möter och det är precis så man bör göra. Han kommer med åsikter och förslag ut ifrån både sin utbildning och de erfarenheter han har och precis som han ibland påpekar, så är terapi ett möte mellan människor.
Jag utmanas ibland, det kan vara obekvämt att gå i terapi, men det bör det nog vara om det ska ge resultat.
Precis som jag måste "gå in" mina nya kängor, ta skoskav och smärta, för att kunna ha dessa kängor, så måste jag nog ta det jobbiga med terapin för att bli mer nöjd med tillvaron. För när jag väl gått in mina nya kängor, kommer dom att vara suveräna och när jag tagit mig genom terapi, kanske jag kommer att trivas bättre med livet och mig själv.
Det är en lång process dock, jag kommer förmodligen ha gått in kängorna innan dess.


RSS 2.0