"Nu kör vi så det ryker!"

Rubriken är snodd från Överlevnadskonstnären, som brukar säga så!
Jag pallrade mig upp 7 idag, ovanligt för att vara jag kan man säga, men nu har jag ju gymkort igen!
Så efter frukos och kaffe knatade jag iväg till gymmet med siktet inställt på att försöka klara iaf 20 minuter på trappmaskinen och sen köra lite styrketräning.
Eftersom jag inte tränat på några månader, förväntade jag mig inte att klara så mycket, så döm om min förvåning när tidtagaren på trappmaskinen visade 20 minuter och jag var inte totalt slut!
Så jag körde på 10 min till, dom sista minuterna var rätt sega dock måste jag erkänna. Den blev det lite styrketräning också innan jag gick hem och duschade.
30 minuter på trappmaskinen är jag idag väldigt nöjd med måste jag säga.
Mitt rekord ligger förvisso på 75 minuter, men då hade jag tränat 3 ggr i veckan i flera månader.

Nu över till det tråkiga....tvättid om 20 minuter.

Farfar 80 år!

I dag fyller min farfar hela 80 år!
Jag är iofs inte förvånad över att han uppnått denna ålder, för han är pigg och aktiv av sig.
Pratade just med honom i telefon lite grann. Frågade om han hade fått tårta, "Det kan du ge dig på!" var svaret.
Han är väldigt förtjust i sötsaker nämligen.
En av kusinerna med familj hade varit där också. Det skall dock firas lite mer till helgen.
Egentligen hade jag viljat åka dit, men med föredraget på tisdag så hade det blivit lite väl mycket och så har jag ju sköldisen också som nog inte är så pigg på att åka tåg, han vill sola.
Men snart är det ju jul igen, så då åker jag nog bil med Polly, lyxigt med bil framför allt för Putte.


Ang. det mystiska paketet så var det visitkorten.

Gymkort och mystiskt paket

gymkort


Nu har jag varit och laddat mitt gymkort med en ny årsperiod!

Personalen var som vanligt väldigt trevlig och jag fick 2 extra månader tack vare deras "julkampanj". Dessutom fick jag ett 3 gångers kort på köpet som jag kan ge bort. Väldigt bra eftersom P funderar på att börja träna lite med mig. Annars får jag ge det till nån annan.


I brevlådan låg en avi som meddelade mig att jag fått paket - från BELGIEN!
Jag kunde inte för mitt liv komma på vad det kunde vara först. En bomb? Sen kom jag på att Vistaprint som jag beställt visitkort från är ett internationellt företag med olika kontor i halva världen, så det måste vara visitkorten helt enkelt.
Ska bli kul att se mina helt egna visitkort! Hoppas att dom blev bra....annars sitter jag här med 500 fula visitkort och ingen braskamin.
Nä jag ska tänka positivt, dom är säkert jättefina!
Om min axel är bättre i morgon, så kanske jag tar mig ett träningspass innan tvätten.


Tillbaka till gymmet

Nu har jag fått pengar av min snälla mamma så att jag kan köpa träningskort på gymmet igen.
Ska gå dit i morgon och fixa med det, sen kan jag träna igen! Får se om jag hinner med ett pass på fredag innan tvätten, men det beror ju på när jag kommer upp ur sängen förståss. Det där med att komma upp på morgonen har varit väldigt svårt på sistonne, men det beror kanske på mörker och det att jag inte haft något att göra på förmiddagarna, dvs jag har inte behövt gå upp.

En annan som gärna sover är sköldpaddan.
I dag tyckte jag dock att han skulle äta lite, för han går inte i dvala helt alltså måste han käka lite ibland.
Han fick bada i varmvatten lite för att piggna till och det krävdes ett vattenbyte innan han vaknade till liv, för vattnet hann ju bli kallt. Han verkade inte ha något emot att bada denna gången, förmodligen för att det var varmt och skönt, annars är han lite av en badkruka ibland.
Sen var han rätt pigg och åt en del nötfärs. Nu är han tillbaka i terrariet och bökar omkring lite i sin grotta.

Föredrags-förberedelser

Jag har funderat och skrivit en hel del på föredraget jag ska ha nästa vecka och kommer hela tiden fram till en otroligt viktig sak - förtroende.
För att kunna tillgodogöra sig den psykiatriska vård man får behövs förtroende mellan vårdare och vårdtagare. Det är inte bara viktigt för en vård man får i nuläget, utan även för fortsatt och långsiktig vård.

Jag inser idag, att den slutna vård jag fick, eller utsattes för, i Lund och Eslöv absolut inte var den bästa. Inte heller öppenvården var speciellt bra. En anledning till det var att jag inte fick något som helst förtroende för vården där pga att jag inte hade någon talan. Alla besluts togs över huvudet på mig och informationen om dessa fattade beslut var oftast väldigt dålig, i den mån jag alls fick någon information.
Detta ledde bland annat till att jag inte vågade yttra saker som kanske skulle gett mig bättre vård.

Jag är väldigt glad över att jag flyttade från Skåne, inte bara för att jag trivs i Göteborg, utan även för att jag verkligen fått bättre vård här. Vård med förtroende, information och medbestämmande.
Båda de mottagningar jag tillhört i Göteborg har varit bra. På dessa mottagningar lyssnar man på mig, konsulterar och informerar mig och det är så psykiatrin bör fungera.

Vinterfynd

I dag var jag på Klädlagret och fyndade en vinterkappa.
Jag älskar Klädlagret! Dom har en massa kläder till "outletpriser", så jag kikar in där då och då.
I dag jagade jag vinterkappa och hittade precis vad jag sökte efter! Lång, svart kappa i lite ullaktigt material till priset av 395 kr. För en fattiglapp som jag är det lite lycka i att hitta bra, billiga grejer.
Kappan hade en avtagbar fuskpälskrage, men den åkte av direkt! Jag är inget fan av fuskpäls som dessutom fäller en massa. Skall sprätta bort de små knapparna som fuskpälsen satt fast med också, sen är jag nöjd.
Ännu en rolig sak med denna kappa, är att den bara fanns i storlek 40/42.....men, jag fick på mig den och kunde knäppa alla knappar! Ändå hade jag en tjock tröja på mig också!

vinterkappa


En som inte behöver någon vinterkappa är sköldpaddan. Han nöjer sig med sin lampa.
Speciellt aktiv är han inte, men idag kikar han fram lite åtminstonne.

trött putte


Jag var även på Inre Rum idag. Den senaste tiden har fler och fler hört av sig med frågor och dyligt till Inre Rum.
Det är bra och bådar gott för Inre Rums framtid.

Uppdaterade länkar

Nu har jag uppdaterat länklistan lite.
Psykbryt har bytt adress och jag har lagt till två nya länkar till bloggarna "BorderlineTimeOut" och "Överlevnadskonstnären".
Mycket läsavärda sidor!

Skumpa!

skumpadrickande

Nu har en väninna varit här och vi har druckit mousserande vin för att fira mitt kontrakt på lägenheten!
Det blev crémant de Bourgogne och den var mycket god!
Vi kom också fram till att man borde dricka mer mousserande vin, man bör fira mer saker helt enkelt.
Sen började det snöa, men snön förvandlades mycket snabbt till slask.

Flashigt värre!

I dag beställde jag visitkort minsann! Det var överlevnadskonstnären Anneli som tipsade mig om att jag kanske borde fixa det eftersom det rullar på lite med föredrag och sånt. Så i går satt jag och pillade i ArcSoftPhoto en stund och det var inte speciellt komplicerat när man vet hur många pixlar och vilken upplösning som skall användas. I dag lade jag beställningen hos VistaPrint, så om två veckor har jag förhoppningsvis mina egna, snygga visitkort.

Dock tror jag inte att visitkorten hinner komma till nästa föredrag den 2a December. Då ska jag prata om patientens delaktighet i vårdplanering för vårdpersonal inom psykiatrin. Det ska bli intressant! Det blir mitt första egna föredrag, dvs utan mina kompanjoner i Inre Rum. Jag är inte så nervös än, mest bara lite orolig för försovning eftersom jag har ganska svårt att komma upp på morgonen, men jag får beställa väckning av morsan helt enkelt.

I dag fick jag pengar också, så räkningarna är betalda. Sen tog jag en liten sväng in till Nordsatan, där jag köpte en tröja, hårsnoddar och en flaska mousserande vin som jag skall dela med en väninna för att fira det påskrivna kontraktet. Tyvärr har jag inte riktigt råd med riktig champagne, det är ganska dyra droppar.
Apropå skumpa, så vet jag inte riktigt vad jag ska göra på nyår än, men nått blir det nog. Kanske borde jag fira det nya året i mitt HEM! Vi får se....


PS. till psyk: nej jag köpte inte Törley.

Kontraktsskrivning

I dag var jag på kontoret vid Olskroken och skrev under kontraktet på lägenheten!
Känns verkligen extremt skönt!
Sen gick jag till Inre Rum och bjöd på pepparkakor. Åt även en mycket god lunch på Café Coopen, Gyllenkrokens café.
Eftersom det var tisdag, så var det fisk och till den kokt potatis och champinjonsås.

Jag har också tillfrågats om att prata på en utbildningsdag för personal på en psykosavdelning på Östra sjukhuset. Jag sade ja till det, får se hur det går, men det går nog bra bara jag kommer upp på morgonen.


I dag köpte jag en ny, trevlig kalender för 2009, mycket snyggare än den gamla som var väldigt tråkig och egentligen inte så praktiskt.


Kontrakt i morgon!

Nu har jag ringt en säljare på hyresvärdens kontor. Det blir kontraktsskrivning i morgon kl 11!
Känns helt underbart! Om lite mer än ett dygn har jag kontraktet påskrivet!

Lite firande

I går kväll var jag med A och A på grannskapets restaurang Michelangelo, N kom också dit en sväng. Det var väldigt trevligt. A och N har just flyttat hit och verkar trivas bra.
Fastän jag bott här nästan två år, så har jag aldrig varit på Michelangelo, bara gått förbi, men det var ett riktigt mysigt ställe måste jag säga med trevlig personal. På sommaren har de uteservering och med tanke på att det är rätt lite traffik på vägen där, så är det säkert finemang.
Kan nog tänka mig att det blir fler besök på Michelangelo. Om morsan kommer hit, vilket hon funderar på, så kanske jag tar med henne dit.

I dag har jag bjudit in lite folk på tårta. Jag vet inte exakt vilka som kommer, men det visar sig.


Tack för alla gratulationer!

Vilken dag!

Inte nog med att jag får lägenhetskontraktet!
Jag pratade med min kontaktperson på psyk också, läkarintyget är klart och redan inskickat!
Det är också en väldig lättnad! Inte enbart för att det nu kanske inte blir en massa problem med FK, men också en lättnad över att min läkare gör det han ska, vilket innebär att jag inte behöver byta. För jag vill inte byta egentligen, jag gillar min läkare även om han är en aning virrig. Som jag tidigare skrivit, så har han en bra "patientsyn" och lyssnar på vad jag säger, det gör inte alla läkare tyvärr.


Den här dagen är nästan för bra för att vara sann!
Jag kanske borde väga mig också! Eller köpa en trisslott?

När kontraktet är skivet så ska jag och C dricka skumpa!
Förmodligen får jag veta när det blir kontraktsignering på måndag när jag ringer mannen hos hyresvärden.
Jag gissar på att det blir under nästa vecka, för både jag och värden är nog rätt måna om att få det gjort eftersom det snart är December.

Ej att förglömma, så blir "syrrans" flicka Cassandra hela 8 månader på söndag också!

EUFORI!

I dag kom beskedet om att jag får ta över första handskontraktet på min lägenhet!
Från och med December är jag innehavare av kontraktet!

Jag är så otroligt lättad och euforisk! Jag kan knappt sitta still trots att jag nyss var ute på promenad.

Jag måste ringa en man som jobbar hos hyresvärden för påskrift av kontrakt, men jag klarar inte att ringa nu för då kanske jag börjar lipa av lättnad. Jag får ringa på måndag helt enkelt, när detta sjunkt in lite.

TACK till alla er som hållt tummarna!

Dag 2 på Mötesplats Funktionshinder

I dag var det inte riktigt lika mycket action för oss från Inre Rum, vi stod mest i vår monterhörna och pratade med folk som var nyfikna och gav den foldrar och nya nummret av Inblick.
Sen packade vi våra pinaler och lämnade Scandic Crown.

Jag lyckades inte bara hålla mig från rökning i 3½ timmar, jag höll mig också borta från alla goda kakor och nöjde mig med kaffe.

Slänger in en bild på migmigmig när jag pratar inför en massa folk.

Jag pratar


Ja jag vet att den är suddig....


Mötesplats Funktionshinder

I dag har jag varit med Inre Rum på Mötesplats Funktionhinder, ett två-dagars semniare med  föreläsningar och utställningsmontrar om olika slags funktionshinder, verksamheter och annat nyttigt.
Inre Rum hade ett litet hörn med afficher, foldrar, senaste nummer av "Inblick - i Inre Rum" och även en del exemplar av mina två böcker "Kontrollerad Galenskap" och "Ljuva hem!".
Dessutom höll vi föredrag om psyket med både historiskt och nutida perspektiv. Det gick väldigt bra och salen överfylld, en del fick stå eller sitta på golvet faktiskt. Ett flertal sa efteråt att det var mycket intressant och givande att lyssna på oss.

Jag sa inte så mycket egentligen, men hade ett kort anförande ur erfarenhetsperspektiv om vad jag kallar Tanken. Den "extra" tanke som smög sig in i mitt huvud någon gång när jag var 20-21 och som var väldigt jobbig med sitt nedlåtande raljerande om vad jag borde och inte borde säga och göra.
Tanken ser jag idag som varande mina egna tankars "ventil". Den tänkte saker som jag inte orkade se som mina egna tankar, därför kändes den helt främmande. I psykos och gränspsykos trodde jag ibland att Tanken var ett tankeöverföringsexperiment som jag var utsatt för av illasinnande forskare.
Tanken kunde vara ganska aggressiv mot mig och tänka saker som "Säg inte det där din jävla idiot!", men ibland upprepade den bara ord i all evinerlighet.
Tanken kommer ibland tillbaka i dag, trots mediciner och insikter, men det är mest när jag blir väldigt stressad.

Lite roligt var att två damer köpte mina böcker, en av dem köpte båda två! Hon sa att hon gärna läser böcker om självupplevda saker eftersom hon annars läser många torra rapporter.
Alla våra folder-broschyrer gick åt och många nummer av Inblick också.
I morgon ska vi vara där också och det är intressant att vara ute och härja lite, speciellt med så trevligt folk som InreRum;arna är.

Jag är dessutom rätt stolt över att jag inte gick ut och rökte -alls! Ändå var jag där från 12:30 till nästan 17!

Jag har en bild på mig när jag pratar inför folk, men jag är så slut att jag inte orkar föra över den från kameran just nu....

Lägenhetsbesiktning: godkänd!

Nu har kvartersvärden varit här och besiktigat lägenheten. Det tog 10 minuter knappt och hon hittade inga felaktigheter, iaf inte som jag är ansvarig för. En del väggar har många överspacklade hål, men det visste hon att dom var kvar sen tidigare hyresgäst.
Så nu är jag ett steg närmre första handskontraktet! Det känns jävligt skönt!

Det där med rökning....

I dag räknade jag ut hur mycket pengar jag lägger på att röka.
Det var inte så roligt att se sifforna på det, för jag lägger flera tusen per år på dom där jäkla cancerpinnarna.
Pengar som jag skulle kunna lägga på bättre saker, tex på en ny dator så småning om. Laptopen jag har nu kommer inte att hålla i all evighet.
Problemet är väl att jag tycker om att röka, det blir en mental paus för mig, eller blev det när jag började röka i gymnasiet. Numera är det snarare en väldigt dålig vana.
Dessutom är vanliga cigaretter egentligen inte så otroligt goda om man jämför med trevlig piptobak. Så jag funderar nu på att åtmistonne försöka röka mindre och sen eventuellt köpa mig en pipa i stället. Skulle jag bara röka pipa så skulle det inte bli lika mycket rökande eftersom det krävs mer jobb med pipa. Pipan ska stoppas lagom, det är lite teknik med piprökning och pipan måste rensas. Jag fick smaka Ms pip i tisdags och ett bloss på den var ju mycket bättre än ett helt paket cigg.

Jag i och för sig kommit en liten bit på vägen från cigaretterna. För några år sedan rökte jag betydligt mer än jag gör nu. Då blev det minst ett paket om dagen, nu blir det inte så mycket utan 10-15 cigg om dagen. Sen har jag inte alltid cigaretter med mig heller, vilket jag hade förr. Ska jag bara till konsum eller ta en promenad, så får ciggen stanna hemma.

Brobergs tobakshandel har ett "nybörjarpaket" i piprökning, det kostar en del, men begränsar jag min cigarettröknig ordentligt så han jag nog råd om några få månader. Pipa är ju betydligt snyggare och mer stilfullt än cigaretter, dessutom mycket godare.

Förtillfället är mina cigaretter slut och jag har väldigt ont om pengar, men jag måste till Ica och köpa frimärken för att posta ansökan om aktivitetsersättning. Förmodligen kommer jag att köpa ett paket cigg, men jag ska försöka att inte öppna det så fort jag kommer hem.

När folk frågar när jag ska sluta röka, brukar jag säga "När jag fyller 30" och det är bara 2,5 år kvar dit, så det är nog fan dags att börja ta det på allvar för tiden går väldigt fort. Som tur är, så är jag mer envis än synden själv men detta kommer ändå att bli en stor utmaning. Jag har rökt i 10 år nu och fjuttat upp en jäkla massa pengar på denna dåliga vanan som egentligen är rätt meningslös för jag är inte speciellt nikotinberoende egentligen. Jag kan klarar mig utan nikotin i flera timmar i sträck utan problem, så det är egentligen inte nikotinet som är problemet. Det är vanan.


Lite extra peppad blir man av vänner och bekanta som slutat, dom visar att det faktiskt går att sluta! Men jag har fått rådet
att inte sluta tvärt, dels för att det tydligen blir mycket svårare och dels för att kroppen är van vid rökningen och kan börja bråka med en om man slutar tvärt.
Tuggumin och plåster och sånt är nog ingeting för mig tror jag eftersom det inte är nikotinet jag vill åt direkt och snus går bort totalt! Jag vill inte ha främmande saker under läppen och det är säkert minst lika svårt att sluta snusa som att sluta röka, om inte värre.

Tidigare har jag "skyllt ifrån mig" när det gäller rökningen med hänvisning till att jag måste ned i vikt och att många går upp i vikt när de slutar röka. Men, det är nog för att de blir sugna på något, vad som helst och då blir det kanske mat eller godis. Så jag får väl vara extra hård på "dieten" eller köpa en massa morötter.

Kanske borde jag skriva upp hur många cigg jag röker per dag? Jag skriver ju upp vad jag äter, så varför inte....


Inte mycket nytt

Helgen har hittills mest bestått av städning, vilket inte är så underhållande varken för mig eller för eventuella läsare, så jag skippar att rapportera om det i någon större utsträckning.

Under kommande vecka blir det en hel del Inre Rum:ande ser det ut som. I morgon är det Inblick-redation och onsdag och torsdag kommer Inre Rum att vara med på Mötesplats Funktionshinder. Det verkar som om även jag kommer att vara på plats på denna Mötesplats, jag vet dock inte om jag ska vara där båda dagarna eller en eller när. Det visar sig nog i morgon.

I morgon ska jag posta min ansökan om Aktivitetsersättning till FK, så har jag gjort mitt iaf. Något läkarintyg har jag inte sett röken av, så jag får nog räkna med att det kommer att bli problem tyvärr.

Ännu en lägenhetsbesiktning

Nu verkar det som om det rör lite på sig angående kontraktet på min lägenhet.
Jag fick en lapp av kvartersvärden i brevlådan, hon bad mig ringa ang. lägenhetsbesiktning. Jag kastade mig nästan på telefonen i hopp om att hon visste något mer än mig. Det gjorde hon dock inte riktigt. Hon hade bara fått "order" om att en besiktning skulle göras från någon säljare. Tydligen skulle kvartersvärden varit med på Fastighetskontorets besiktning, men dom missade att kolla med henne då.... Så nu blir det en besiktning till. Hoppas att den går lika bra som förra.

Detta innebär ju att nån på Poseidon tar tag i ärendet nu och det känns ju skönt att det händer något efter all väntan. Förhoppningsvis kanske jag får ett kontrakt i julklapp!


Men, något som inte tagit tags i är mitt läkarintyg till Försäkringskassan....  Om 10 dagar ska ansökan och läkarintyg vara FK till handa. Jag kommer skicka ansökan givetvis, men något läkarintyg har jag nu inga förhoppningar om direkt.
Det är väldigt tråkigt när folk inte gör sina jobb, speciellt när det handlar om väldigt viktiga saker som försörjning.
Jag vet att min läkare har mycket att göra, men han ska inte lova saker han inte kan hålla och han har haft en månad på sig att skriva intyget.
Även om min läkare är väldigt trevlig och lyssnar, så funderar jag ändå på om jag ska kräva ett läkarbyte för han är inte den ende läkaren på mottagningen.

Utskick och 2 cm

I dag var jag på Inre Rum-kontoret och fixade lite med utskick av vår tidning "inblick - i Inre Rum".
Det är en massa tidningar som ska ut och en hel del att fixa. Jag är väldigt tacksam för kuvärt som man inte behöver slicka klister på kan jag säga! Självhäftande är verkligen bäst!
Vi lyckades till slut komma på ett tema till nästa nummer också - Behandling! Vi vet inte riktigt när det kommer, men det kommer iaf.

Sen traskade jag de ca 3,2 kilometrarna hem i raskt takt på ca 30 minuter.
Sen jag gick med i viktklubb för 3 veckor sedan har jag inte gått ned så där himmla mycket, dock har mitt midjemått minskat med 2 cm och det är ju inte så dumt det heller.

RSS 2.0